Winkelverkenner
Image default
Zakelijk

Veiligheid en efficiëntie verbeteren door middel van een goederenlift

Goederenliften worden veel gebruikt in magazijnen. Meestal voor het transporteren van grote en zware goederen. Deze liften zijn vaak ruimer en sterker dan personenliften, waardoor het ideaal is om te gebruiken in een magazijn. Je vindt ze ook in fabrieken, winkels, kantoorgebouwen ,ziekenhuizen en appartementencomplexen. Overal waar je met grote regelmaat zware spullen vervoerd heeft baat bij een goederenlift. 

 

Veiligheidspunten

Eén van de belangrijkste veiligheidspunten is de fysieke belasting. Met een goederenlift hoeven medewerkers zware goederen niet zelf te tillen. Dit vermindert het risico op bedrijfsongevallen en overbelasting. Waar een medewerker misschien valt tijdens het tillen en verplaatsen van zware goederen, wordt dit risico met het gebruik van een goederenlift vermeden. Niet alleen de medewerker wordt dan beschermd, maar ook de goederen zelf. Goederen die bij een val wellicht kapot gaan, staan in een lift veilig. Hier is het immers naar ontworpen, er zijn bepaalde beveiligingsmaatregelen zoals leuningen, stevige wanden en deuren te vinden. De capaciteit wordt verhoogd. Er kunnen namelijk veel meer goederen in een lift, dan handmatig via gangen of trappen. Daarnaast kunnen goederen sneller worden verplaatst tussen verschillende verdiepingen. De goederenlift vermindert de tijd en moeite die nodig is om de goederen handmatig te vervoeren. Zo blijft er meer tijd over voor andere zaken, of een groei van productie. 

Bescherm het gebouw met een goederenlift

Voorkom schade aan muren, trappen, deuren en kozijnen. Wanneer medewerkers handmatig de zware goederen verplaatsen, kan het voorkomen dat er ergens tegenaan gelopen wordt. Zeker met grote en zware goederen kan dit een beschadiging oplopen aan niet alleen de medewerker maar ook aan het gebouw. Niet ideaal als je de ruimte huurt en hier later de huurbaas je hierover belt! Het staat ook wat minder professioneel wanneer klanten het gebouw betreden en zij beschadigingen zien zitten. Door het gebruik van een goederenlift voorkom je dit. Wat ook van belang is, is de brandveiligheid. De liften kunnen worden uitgerust met brandwerende eigenschappen, zoals deuren en andere materialen. Dit draagt bij aan de veiligheid van medewerkers en goederen, maar ook aan het pand. De verspreiding van vuur en rook wordt namelijk beperkt.