Winkelverkenner
Image default
Sport

De fietskleding van Cycology Clothing is kunstzinnig en allesbehalve saai

Cycology Clothing is een opvallend fietskledingmerk dat is gevestigd in Australië. Cycology is begonnen door een kunstenares en fietsliefhebbers uit Sydney. Het met de hand getekende of geschilderde artwork van de kunstenares (zelf ook een fanatiek wielrenster) vormt de basis voor de unieke wielerkleding die zijn weg vindt naar wielerliefhebbers over de hele wereld en ook in Nederland en België verkrijgbaar is.

De ideeën voor de bijzondere kunstwerken die op de kleding zijn verwerkt ontstaan vaak tijdens fietsritten en trainingen met andere fietsliefhebbers. Elementen en begrippen uit de fietswereld worden dikwijls gecombineerd met andere onderwerpen zoals muziek, natuur en humor. Dit resulteert in indrukwekkend originele fietskleding waarmee je zeker zult opvallen tijdens je fietsritten op de racefiets of mountainbike.

Voorbeelden van populaire ontwerpen die je op de fietskledingstukken van Cycology terugvindt zijn 8 Days, Frida en Rock ‘n Roll. 8 Days draait om de wens om 8 dagen per week te kunnen fietsen en is geïnspireerd op de teksten van verschillende liedjes van The Beatles. Enkele van deze teksten (die ook op het fietsen van toepassing blijken te zijn) zie je in een mooie graffiti stijl terug op de fietskleding. Ook het Rock ‘n Roll ontwerp is geïnspireerd op muziek. Dit opvallende fietsshirt is ‘beklad’ met verschillende rockbands en band logo’s. Rock ’n Roll met een Cycology twist. One great jersey to rock them all!

Het schitterende Frida fietsshirt is exclusief en speciaal voor vrouwen ontworpen. Voor dit opvallende shirt vond Cycology inspiratie in de surrealistische kunst van Frida Kahlo en de levendige kleuren van de Mexicaanse volkskunst. Een schitterende, met de hand getekende, illustratie van de zintuiglijke genoegens tijdens het fietsen: zonneschijn, levendige kleuren en prachtige flora en fauna.

De accessoires van Cycology Clothing zijn minstens zo origineel als de fietsshirts en zijn samen perfect te combineren tot een magnifiek geheel. Er zijn maar weinig fietssokken, ondershirts, handschoenen, wielerpetten en andere accessoires die aan de uitstraling van die van Cycology kunnen tippen. Allesbehalve saai en een genot om in te fietsen. Niet alleen vanwege de originele art elementen en de unieke Cycology details maar zeker ook door het hoge kwaliteit en comfort niveau. De fietskleding van Cycology Clothing onderscheidt zich niet alleen door de verbluffende looks, maar presteert ook volgens de hoogste normen.

Wil jij ook een wieleroutfit van Cycology? Cycology Clothing in Nederland en België.