Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Deurmat op maat, wel zo ideaal

Er is haast niets zo vervelend als het hebben van een vieze vloer. Zeker wanneer je net hebt schoongemaakt en de kinderen het huis binnenkomen met hun vieze schoenen na het buitenspelen. Dan kan het erg vervelend zijn als je weer helemaal opnieuw moet beginnen met schoonmaken. Met een deurmat op maat heb je niet alleen een oplossing voor dit probleem, maar geef je ook gelijk een heel ander uiterlijk aan het interieur van de hal.

Een droogloopmat kopen

Wat is het toch fijn om even een wandeling te hebben gemaakt in het bos. Lekker even op pad met de hond of met de kinderen, wie wil dat nu niet? Het is alleen niet de bedoeling dat de afdrukken van de natte schoenen straks in de woning terug te zien zijn. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor een droogloopmat. Een droogloopmat is een mat waarmee je de schoenen droog kunt lopen. Verwar deze mat niet met een schoonloopmat, omdat je bij een droogloopmat nog steeds de kans hebt dat er vuil onder de schoenen blijft zitten. Een droogloopmat is een echte strijder op het gebied van nattigheid. De mat is gemaakt van zachte nylonvezels. Deze vezels hebben dezelfde soort werking als een handdoek voor het lichaam. Met nylon worden schoenzolen drooggemaakt. Als je met je natte schoenen op deze mat loopt, dan worden de zolen drooggemaakt waarna het gewoon mogelijk is om verder te lopen in de woning zonder dat de vloer nat wordt. Zeker wanneer je laminaat hebt of wanneer je een houten vloer hebt, is het niet de bedoeling dat er natte plekken op komen. Met een droogloopmat voorkom je dit.

Kiezen voor een schoonloopmat

Een schoonloopmat is helemaal ideaal. Deze mat zorgt er niet alleen voor dat de schoenzolen worden drooggemaakt, maar ook dat deze worden schoongemaakt. Zo blijft de vloer helemaal schoon wanneer je met schoenen het huis binnenkomt. Een schoonloopmat is gemaakt van stugge kunststofvezels. Deze vezels schrapen het vuil onder de zolen vandaan. Ook het vuil in de profielen van de zolen wordt geabsorbeerd. Het vuil blijft vervolgens achter in de mat. Deze mat is vervolgens makkelijk uit te kloppen. Ook kan de mat worden gestofzuigd zonder dat deze beschadigd raakt.

Een deurmat op maat laten maken

Of je nu wilt gaan voor een droogloopmat of een schoonloopmat, het mooiste is als je deze op maat kunt laten maken. Je kunt de matten bij verschillende bedrijven op maat laten maken, zodat ze ook goed passen bij het interieur van je hal. Door de mat geheel op maat te laten maken, is het bijvoorbeeld mogelijk om deze weg te laten werken in de vloer. Zo is er geen kans dat mensen eroverheen struikelen en daarnaast ligt de mat er prachtig bij. Het is raadzaam om eerst te zorgen voor de juiste afmetingen, zodat je de mat ook juist op maat kunt laten snijden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de verschillende kleuren en soorten matten, zodat je deze goed kunt laten passen bij het interieur.

Met een deurmat op maat ziet het interieur er niet alleen mooier uit, maar ervaar je ook de praktische kanten van de deurmat.

https://www.deurmatdirect.nl/schoonloopmatten