Winkelverkenner
Management

DISC team training en kledingadvies; teambuilding met kleur

Kleurrijke teambuildingactiviteiten

Kleur op de wangen, beken kleur, kleur geeft invulling aan je leven. Allemaal metaforen die waar zijn, is het niet? Zo is het onze wens om een kleurrijke teamactiviteit te organiseren. Waar begin je met zoeken, was onze eerste vraag? Nou kwam ik aanraking met een heel leuk concept, genaamd lifestyle by yv’s, alwaar ze verschillende workshops aanbieden. Zoals:

  • DISC team training
  • Kledingadvies workshop
  • Team effectiviteit

Zowel bij de DISC teamtraining als bij de kledingadvies workshop speelt kleur een belangrijk rol Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Kleurrijk kledingadvies

Kleur en kledingadvies, hoe zit dat dan precies? Bij een kledingadvies wordt gekeken naar de persoonskenmerken, zoals teint van de huid, haarkleur en kleur ogen. Aan de hand van deze kenmerken,  wordt gekeken naar welke kleuren het beste bij iemand passen. Daarnaast wordt bij een kledingadvies ook gekeken naar de lichaamsvorm. Een kledingadvies resulteert in een mooie persoonlijke presentatie met kleding. En dit verstrekt iemand vertrouwen en de mate waarin je anderen positief kunt beïnvloeden. En dat is met DISC zo. Daarom leek ons een combinatie van een kledingadvies en een DISC team training een mooie combinatie? Maar zou dan wel kunnen?

DISC team training; beken kleur en krijg inzicht

Het combineren van een DISC team training en een kledingadvies bleek nog nooit als training gegeven te zijn. Maar lifestyle by yv’s gaf aan dat het prima te combineren is. We mochten zelfs input leveren in de samenstelling van de training, zodat deze echt maatwerk werd, afgestemd op wat wij wilde. Onze wens is om beter samen te werken en krachtiger te presenteren als team. En precies dat leerden we tijdens de gecombineerde DISC team training en kledingadvies. Voordat we met de training van start konden, moesten we echter wel nog even een disc profiel afnemen.

DISC profiel; typering aan de hand van 4 kleuren

Door het invullen van ons DISC profiel, bleken we een gemêleerd gezelschap te zijn. Alle kleuren van disc (rood, geel, groen en blauw) kwamen terug. Een sterkte maar ook een valkuil, zo bleek. Want niet iedereen accepteert en respecteert een ander type dan hijzelf. Wat ervoor zorgt dan niet iedereen zich erkend voelt. En dat was ook de grootste winst die we haalden uit het DISC profiel en de training. Na afloop stond iedereen op een gelijkwaardig niveau, ondanks het de verschillen.

Website bezoeken