Winkelverkenner

Dit is waarom je Barcelona zou moeten bezoeken

Barcelona is een van de leukste steden om in de zomer een (korte) vakantie door te brengen. Je hebt er namelijk een prachtig breed strand én een bruisende stad, een betere combinatie kun je je in de zomer niet wensen. Het is er bijna altijd lekker weer, je hebt er ‘s zomers heerlijke lange avonden en het is niet ver weg (slechts twee uurtjes vliegen). Meer heb je toch niet nodig? Je gaat je er geen seconde vervelen, want dit zijn de acht coolste dingen om te doen in Barcelona!

Loop over Las Rablas

Het is de bekendste straat van Barcelona, en misschien wel van heel Spanje. Las Ramblas – of la Rambla – is maar liefst 1.200 meter langen loopt dwars door de stad. Wist jij dat de Rablas ooit een rivierbedding was? De locals gebruikten het als riool, maar omdat dat al snel een vieze boel werd, werd de boulevard aangelegd.

Naar het strand

Over de hele lengte van de Barceloneta – een van de oudste wijken van Barcelona – vind je een prachtig strand dat helemaal doorloopt tot aan Badalona. Wanneer je de Ramblas afloopt, loop je rechtstreeks het strand op. Op sommige plaatsen kun je een strandbedje huren, maar op de meeste plaatsen leg je je handdoekje neer en plof je lekker in het zand. Het leukste is om bij een van de Chiringuitos oftewel kleine strandtentjes te gaan zitten om wat te eten en drinken. De meesten hebben ook super lekkere cocktails, dus perfect voor in de middag!

Aanschouw de Sagrada Familia

Is ‘ie ooit af? Naar verluid moet het grootste gedeelte van de Sagrada Familia nog gebouwd worden. Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het meesterwerk van Gaudi, dat je overigens prachtig kunt aanschouwen vanaf de Bunkers del Carmel. Entree is niet meer goedkoop, maar je moet deze kerk toch eens – van binnen en van buiten – gezien hebben.

Huur een fiets

Wil je fietsen in Barcelona dan heb je keuze uit drie types: een normale stadsfiets, een elektrische fiets of een mountainbike. En het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je wilt gaan doen, wat je voor fiets nodig hebt. Een aanrader is een mountainbike huren en op de fiets richting Badalona te gaan. Deze weg loopt vrijwel paralel aan het strand (dus super mooi uitzicht!) en vanuit Badalona kun je onverharde paden op waar je ook behoorlijk wat hoogtemeters kunt pakken. Een pittige ronde, maar zeker de moeite waard!

Auto Huren in Barcelona

Als je op vakantie gaat naar Barcelona en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren, https://www.autospanje.nl/nl-stad-barcelona/. Een auto is een prima vervoersmiddel om Barcelona te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Barcelona.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Barcelona. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Barcelona in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Barcelona;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Barcelona.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autospanje.nl