Winkelverkenner
Image default
Relatie

Drie zaken waar rekening mee moet worden houden bij het kiezen van een niet gemeentelijke trouwlocat

Vroeger was het heel normaal dat je eerst trouwde voordat je ging samenwonen. Trouwen kon alleen maar op het gemeentehuis of een gemeentelijke trouwlocatie. Sinds een aantal jaren kan er ook gekozen worden om op een andere locatie dan een gemeentelijke trouwlocatie te trouwen. Nederlandse inwoners kunnen overal in Nederland in het huwelijksbootje stappen. Ook al stappen er tegenwoordig minder mensen in het huwelijksbootje, toch is trouwen nog steeds populair. 

Gemeentelijke trouwlocaties

Binnen gemeenten bestaan een of meerdere gemeentelijke trouwlocaties. Wanneer er besloten wordt dat er getrouwd wordt, kan er zonder verdere rompslomp uit deze locaties worden gekozen. Ook zijn er bepaalde dagen in de week dat er gratis getrouwd kan worden. 

Andere locaties

Zoals geschreven kan er sinds een aantal jaren ook gekozen worden om op een niet gemeentelijke trouwlocatie het huwelijk te laten voltrekken. Hier zijn iets meer handelingen voor nodig, want een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (een trouwambtenaar) zal de ceremonie moeten voltrekken en er moet dikwijls een vergunning voor worden aangevraagd. De mogelijkheden voor andere locaties zijn in principe eindeloos. Denk dan aan kerken, kastelen, kloosters, bossen, boerderijen enz. Echt veel unieke locaties zijn mogelijk. 

Budget

Voordat er een locatie gekozen wordt, is het verstandig een budget op te stellen wat deze bijzondere dag mag kosten. Dit om de kosten in de hand te houden, zodat het betaalbaar blijft. Er zijn altijd onvoorziene kosten waar rekening mee moet worden gehouden. Het is daarom verstandig dit in het budget op te nemen. 

Drie zaken waar je om moet denken wanneer je gaat trouwen op een niet gemeentelijke trouwlocatie

  1. Sowieso moet je erom denken dat je minimaal twee weken van tevoren in ondertrouw gaat;

  2. Zoals genoemd moet er een vergunning aangevraagd worden voor de locatie waar het huwelijk wordt voltrokken;

  3. Het is handig dat er voldoende parkeergelegenheid is en dat de locatie ruim genoeg is voor alle genodigde gasten.

Uniek

Wanneer het huwelijk wordt voltrokken op een niet gemeentelijke locatie, maakt dit het trouwen een meer unieke belevenis. Trouwen is al iets bijzonders en op deze manier wordt het nog meer bijzonder gemaakt. Het wordt op deze manier helemaal de eigen dag die helemaal speciaal is. Lijkt het jou leuk om een bruiloft te organiseren? Volg dan de opleiding tot weddingplanner.

 

https://weddingplannerschool.nl/