Het achteraf betalen van je producten door middel van Klarna neemt steeds verder toe. De voornaamste reden is dat mensen het prettig vinden om eerst het product te kunnen zien, voordat ze overgaan tot het daadwerkelijk betalen van het product. Het is zelfs zo dat het niet aanbieden van deze betaalmethode je omzet kan kosten. Vooral de kleine webshops, die voor klanten relatief nieuw zijn, merken dat bestellingen die betaald worden door Klarna flink hoger zijn, dan de gevestigde namen. Omdat er de nodige verhalen te ronde doen omtrent Klarna, hebben we een aantal fabels voor je op een rijtje gezet.
Achteraf betalen is een risico voor de webwinkelierAls webwinkelier loop je geen risico dat je je geld niet krijgt. Op het moment dat een klant kiest de bestelling door middel van Klarna te betalen, dan wordt er een overeenkomst gesloten tussen de klant en Klarna. Hier sta jij als webshop dus volledig buiten. De klant heeft namelijk 14 dagen de tijd om het bedrag aan Klarna te voldoen. Doet de klant dit niet, dan zal Klarna deze persoon in gebreke stellen, zonder dat jij hier mee wordt lastig gevallen. Jij ontvangt dus gewoon je geld en dat geld zal door Klarna wordt verhaald op de klant.
Achteraf betalen brengt de consument in de financiële problemenHet grote voordeel voor de consument aan achteraf betalen, is dat er eerst een check wordt uitgevoerd om te kijken of ze het wel kunnen betalen. Blijkt dat dit niet kan, dan zal de koop niet worden goedgekeurd, waardoor de consument dus niet bang hoeft te zijn dat ze voor financiële uitdagingen komen te staan. Zowel Klarna als AfterPay voert een risicocheck uit bij elke aankoop. Zo wordt er een inschatting gemaakt hoe groot de kans is dat de consument zich de aankoop kan veroorloven. Als iemand bijvoorbeeld eerder niet heeft betaald bij een achterafbetaling, wordt dit meegenomen in de beoordeling.
Tot slotZoals je kunt zien heeft achteraf betalen voor zowel de webshop als de consument alleen maar voordelen. Vooral bij producten zoals schoenen en kleding, is het prettig dat je het eerst rustig kunt passen, voordat je daadwerkelijk moet betalen. Past het niet, dan kun je het retourneren en hoef je dus niet eerst te wachten totdat je je geld terug krijgt. |