Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Fleet management optimalisatie voor grote bedrijven

Een uitgebreid wagenpark kan erg op de kosten van je bedrijf drukken. Vooral bij grote bedrijven neemt het een hele hap uit het budget. Om deze kosten niet de pan uit te laten rijzen is een goed fleet management cruciaal. Een Track & Trace systeem helpt jou om jouw wagenpark optimaal te beheren en de kosten tot een minimum te beperken.

Gezond fleet management met een rittenregistratiesysteem

Bij grote bedrijven is het hebben van een wagenpark van vijftig tot honderd voertuigen of meer niet ongewoon. Als fleetmanager kun je zo’n wagenpark niet alleen en hoogstwaarschijnlijk ook niet geheel foutloos managen. Het hebben van een rittenregistratiesysteem is daarom ideaal. Een dergelijk Track & Trace systeem neemt namelijk in één klap een hele hoop administratieve rompslomp weg. En het zorgt ervoor dat jouw ritten automatisch worden geregisterd. Op deze manier hoef je de gegevens die de Belastingdienst vraagt bij te houden niet langer handmatig in een onoverzichtelijk Excel te noteren. We hebben het dan natuurlijk over gegevens als:

  • De datum van de rit
  • De afgelegde route
  • De begin- en eindstand kilometerteller
  • Het start- en eindpunt
  • Het merk, type en nummerplaat van het voertuig
  • De periode van de ter beschikkingstelling

Dit bespaart jou een hoop tijd en zorgt ervoor dat je altijd over een geheel sluitende rittenadministratie beschikt.

Efficiënt kostenbeheer met een rittenregistratiesysteem

Met een rittenregistratiesysteem kun je eveneens het rijgedrag van jouw medewerkers inzien, vastleggen en analyseren. Daarmee kun je sturen op energiezuinig en veilig rijgedrag. Hierdoor bespaar je brandstof, boetes, schade en meer.

Bovendien kun je met Track & Trace systeem jouw voertuigen realtime volgen. Zo vermijdt je files en rij je via de beste routes. Ook kun je efficiënter voertuigen plannen en klanten op de hoogte stellen van de verwachtte aankomsttijd.

Ten slotte kun je met rittenregistratiesysteem privé – en zakelijke kilometers perfect onderscheiden. Dat is namelijk belangrijk voor jouw Belastingaangifte. Met de rittenadministratie bent je altijd up-to-date en in heb je een sluitende administratie. Handmatige administratie biedt natuurlijk veel ruimte voor fouten, waarbij zakelijke kilometers niet juist of onvolledig geregistreerd worden. Met een rittenregistratiesysteem gebeurt dit automatisch en zul je nooit meer te veel bijtelling betalen voor privé kilometers. Ook handig voor je werknemers!

https://yeshugo.com/

Gerelateerde artikelen

Hoogglans Plaat

3 redenen waarom je je volgende kerstpakket online bestelt

Een jaarlijkse check-up