Winkelverkenner
Image default
Winkelen

Glucosamine voor je paard kopen

Glucosamine voor het paard is ontzettend belangrijk voor paarden en pony’s met gewrichtsproblemen. Glucosamine is een aminosuiker en dus ook een natuurlijke suiker. Onze kraakbeen – net als die van paarden – bevat het meeste glucosamine. Ook pezen en de ligamenten (banden van bindweefsel om het gewricht) bevatten veel glucosamine. Omdat glucosamine zo’n belangrijke bouwstof is voor het maken van allerlei andere stoffen en om processen goed te laten verlopen maakt het onderdeel van een gezond en evenwicht dieet. Want glucosamine is bijvoorbeeld ook belangrijk voor bloedvaten, bot en kraakbeen.

Wat is Artrose

Wat bij mensen op leeftijd veelal kan gebeuren, geldt ook voor paarden. Zo is artrose ook een aandoening die we zien bij oudere paarden. Bij Artrose is sprake van afbraak van het kraakbeen en afname van gewrichtsvloeistof. Gewrichten sluiten hierdoor sneller of er kunnen botwoekeringen plaatsvinden op het gewicht. Door de wrijving van de gewrichten ontstaan er pijnklachten. Artrose terug draaien is niet mogelijk, wel is het mogelijk om met paardenvoer en aangepaste maatregelen beter om te gaan met artrose. Zo vormt een goed en gebalanceerd dieet een belangrijk onderdeel van herstel en omgaan met klachten. Een paard die te dik is, zal meer last hebben van pijn omdat er meer druk uitgeoefend wordt op de gewrichten. Dus door het rantsoen aan te passen zal een paard ook minder zwaarlijvig zijn.

Hoe werkt glucosamine poeder voor het paard

Bij Equilin verkopen we glucosamine HCL in de vorm van natuurlijk en plantaardig poeder. Deze kan langdurig en in hoge dosering veilig gegeven worden aan paarden. In combinatie met Equilin BASIC paardenvoeding geeft dit een optimaal resultaat voor de gezondheid van je paard. Vooral voor oudere paarden biedt ons supplement een uitkomst.

Waar de meeste glucosamine producten uit het buitenland (lees China) komen, komt Equilin glucosamine uit de EU dat voldoet aan strenge voorwaarden en vrij is van menging met zware metalen. Zo bevat het geen chondroitine omdat dit vaak varkens- en kippenkraakbeen is.

Dosering en ingrediënten van glucosamine paard:

               Opbouw | Onderhoud

Pony        5 gram    3 gram

Paard       7,5gram  5 gram

 

*Bij het gebruik een opbouwdosering voor paarden aanhouden gedurende 8 tot 12 weken – let op dit is geen glucosamine msm. Bijwerkingen: Niet bekend. Individuele overgevoeligheidsreacties kunnen echter altijd voorkomen.

Wanneer moet je glucosamine gebruiken?

Het wordt aangeraden om glucosamine te geven aan je paard bij artrose of gewrichtsproblemen. Het is geen wondermiddel dat direct al de volgende dag werkt, dus geef het tijd. In combinatie met Equilin paardenvoer – dat nuttige kruiden en voedingsstoffen bevat – zal de werking sneller in gang treden. Gewrichten hebben een langzame doorbloeding dus het is normaal dat je enkele maanden tijd nodig hebt.

Online glucose bestellen voor paarden

Op de shop van Equilin kun je terecht voor spieren supplementen en aanvullende voer op ruwvoer. Wij verkopen diverse zakken voer in verschillende lijnen zoals de EquilinBALANCER, EquilinCOMFORT en EquilinIMMUNO. Elke zak heeft een eigen unieke formule dat samengesteld is met een bepaald doel. Verzending in NL en BE is gratis bij besteding vanaf €85,-.

Wil jij graag weten welke voedingszakken voor jouw paard zinvol zijn? Vul dan de online voedingsadvies voor paarden in op onze website en ontvang bericht met onze aanbevelingen. Dit advies is kosteloos en vrijblijvend.

https://equilin.eu/