Winkelverkenner
Image default
Eten en drinken

Het gebruik van rauwe honing

Dat rauwe honing een natuurlijk product is dat wordt geproduceerd door bijen weten wij inmiddels al wel. Althans, dit hoeft uiteraard niet uitgelegd te worden. Het product wordt dan ook gezien als onwijs zoet en stroperig. Dit wordt uit de korven van de nesten gehaald en bevat veel voedingsstoffen. Dit komt doordat het niet is behandeld met bijvoorbeeld warmte. Zo blijft het een natuurlijk product en is het dus ook nog eens gezond voor jouw lichaam! Deze vorm van honing bevat onwijs veel vitamines, mineralen en vitamine C. Calcium en magnesium zijn hier twee belangrijke voorbeelden van. Bovendien bevat rauwe honing antibacteriële en antiseptische eigenschappen die eventuele infecties in het lichaam kunnen oplossen.  

Waarin wordt rauwe honing gebruikt? 

Eigenlijk kun je honing vrijwel overal in verwerken. Wat dacht je ervan om dit te verwerken in een heerlijke taart, smaakvolle smoothies of wellicht in een kopje thee? Honing is erg zoet en is daardoor een goede toevoeging aan veel gerechten of drankjes. Wel dien je er rekening mee te houden dat dit een stuk zoeter is dan gewone suiker. Let er dus goed op dat je niet te veel in een drankje of gerecht toevoegt. De kans dat het dan te zoet wordt, blijft aanwezig.  

Mocht jij dus veel gebruik maken van gewone suiker, dan zou je eens kunnen overwegen om deze vorm van honing te gebruiken. In het begin zal je jezelf er misschien op betrappen dat het te zoet is, omdat je er teveel aan toevoegt. Al zal dit na verloop van tijd wel wennen, gezien je weet hoeveel je er precies aan toe kunt voegen.

https://www.honingonline.nl/