Winkelverkenner
Image default
Beauty en verzorging

Hierom kun je beter overstappen op een biologische shampoo

Biologisch

De vraag naar duurzaam en verantwoord geproduceerd voedsel neemt tegenwoordig elk jaar toe. Niemand vindt het leuk om te horen hoe het leven van een plofkip eruitziet en om te weten hoe die geslacht is. Ook vinden veel mensen het een onprettig idee dat er zoveel pesticiden gebruikt worden op hun groente en fruit. Daarom is de vraag naar biologisch, verantwoord geproduceerd voedsel enorm toegenomen, maar dat geldt niet alleen voor voedsel. Dat geldt namelijk ook voor cosmetica. Hierom kun je beter overstappen op biologische shampoo.

Het is beter voor het milieu

De regels voor een biologische shampoo zijn erg streng en het moet, naast op een verantwoorde wijze geproduceerd zijn, voor minstens 90% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Dit betekent dat er weinig chemische stoffen als sulfaten, siliconen en parabenen in zullen zitten. Van deze stoffen moet je eigenlijk niet willen dat ze door het doucheputje gespoeld worden, ze vergaan namelijk nauwelijks en blijven dus heel lang in het milieu hangen. Een biologische shampoo heeft deze stoffen niet en bestaat voornamelijk uit natuurlijk afbreekbare stoffen. Het is dus een stuk beter voor het milieu en daarom zeker een reden om over te stappen op de biologisch afbreekbare shampoo van shampoobars.nl.

Er zijn geen dierproeven gebruikt voor de meeste biologische shampoos

De meeste biologische shampoos worden geproduceerd door bedrijven die natuur en dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Dat houdt ook in dat er geen dierproeven gedaan worden op biologisch geproduceerde cosmetica. Wel is het dan goed om te weten dat het alleen in Europa verboden is om dierproeven te doen voor producten als shampoo en make up. In veel landen in de rest van de wereld, zoals China, is het zelfs verplicht om een product eerst op dieren te testen voordat het de markt op mag. Let daarom goed op waar de shampoo geproduceerd is. Als dit buiten Europa is, is de kans groot dat er wel dierproeven voor gebruikt zijn.

Het is beter voor je haar en huid

In de meeste biologische shampoos zitten vrijwel geen chemische stoffen als sulfaten, siliconen en parfum die je haren en je huid op de een of andere manier beïnvloeden. Het kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een droge huid, eczeem of juist van heel vet haar. Het zal je verrassen welk effect een anti roos shampoo zonder parfum kan hebben op je hoofdhuid en je haar. Je kunt eigenlijk niet op een natuurlijke wijze, door middel van plantaardige oliën, hetzelfde effect creëren als deze chemische stoffen doen, mits ze hun werk goed doen. Maar je haren en je huid zijn niet geheel afhankelijk hoor. Ze kunnen best een beetje voor zichzelf zorgen. De biologische shampoo moet er eigenlijk alleen voor zorgen dat je haren schoon worden en dat kan het.

Er zitten geen chemische stoffen in

Je hebt nu misschien al wel door wat de grootste boosdoeners zijn van gewone shampoo, dat zijn namelijk chemische stoffen. Zo kan een stof als sulfaten een erg negatief effect hebben op je haren doordat het veel te agressief is. Dan kun je last krijgen van een hele droge of juist te vette coupe. Sommige mensen denken dat siliconen juist goed zijn voor je haar en dat is op zich begrijpelijk. Siliconen zorgen ervoor dat je haar een beschermlaag krijgt en makkelijk doorkambaar is. Het verbetert je haren echter helemaal niet en het helpt maar tijdelijk. En als laatste kunnen parabenen ook heel negatief uitpakken. Deze stof zou namelijk kankerverwekkend kunnen zijn en zou ook invloed kunnen hebben op je hormonen. Gelukkig zitten al deze stoffen niet in biologische shampoo en is het dus een stuk veiliger om te gebruiken.