Winkelverkenner
Image default
Woningen

Waarom roestvrij staal zo'n fijn materiaal is

Rvs is bestand tegen water

Een van de grootste nadelen van staal is dat het op begeven moment gaat roesten en verweren als je het te lang buiten laat. Of je moet het jaarlijks goed onderhouden of je kunt het weggooien, dat is zonde toch? Ja, maar daar is een prima oplossing voor. Dat is rvs, oftewel roestvrij staal. Dit materiaal gaat erg lang mee en heeft een stuk minder last van water en corrosie dan normaal staal. Vaak zie je op boten veel rvs en meestal hebben buitendeuren ook een rvs deurknop.

Rvs is een erg schoon materiaal

Rvs heeft nog een heel groot voordeel, het is een erg schoon materiaal. Rvs is namelijk een erg glad materiaal waar bacteriën maar moeilijk op kunnen blijven zitten, hierdoor is het erg makkelijk schoon te maken met één simpele poetsbeurt. Dit is ook de reden dat je veel rvs ziet in keukens en ziekenhuizen waar hygiëne extreem belangrijk is. Daarbij is een rvs handgreep dus ideaal bij bijvoorbeeld een badkamer of een toilet omdat deze veelvuldig aangeraakt wordt door vieze handen.

Rvs is erg sterk en duurzaam

Ook in het openbaar zul je veel rvs zien in de vorm van bijvoorbeeld geldautomaten, betaalautomaten, slagbomen en elektriciteitskasten. Dit zijn dure apparaten en je wilt niet dat die zomaar vernield kunnen worden. Ze zijn hiervan gemaakt omdat het een erg sterk materiaal is dat heel lang meegaat.  Doordat weersomstandigheden als water, zon en wind er ook geen invloed hebben kunnen deze enorm lang blijven staan en vereisen ze ook weinig onderhoud. Nog een voordeel aan de kracht van rvs is dat vandalen weinig tot geen schade aan kunnen richten aan openbare voorwerpen die hiervan gemaakt zijn.

Rvs is heel goed bewerkbaar

Als laatste is rvs ongelooflijk goed bewerkbaar en kun je er met de juiste technieken heel veel verschillende voorwerpen van maken. Je kunt keukens, meubels, wijnrekken, tafels en nog veel meer allemaal op maat laten maken. Je ziet daarom veel rvs in de horeca en de retail Ook veel kunstvoorwerpen in de buitenlucht zijn gemaakt van rvs en je kunt het heel simpel in veel verschillende kleuren laten maken.