Winkelverkenner
Image default
Onderwijs

Hiphop dansworkshop

Hiphop dansworkshop                    

Hiphop wordt gezien als een culturele beweging, een community die staat voor vrijheid van expressie. Deze community is sinds de jaren 70 aan het groeien en heeft inmiddels ook een plek gewonnen in het hart van veel Nederlanders. Hiphop heeft verschillende disciplines onder zijn paraplu waaronder dans, hier gaan we het vandaag over hebben. 

Dansworkshop op school

Een hiphop dansworkshop is mogelijk voor elk jaar en niveau. Bij deze workshops gaat het om zelfexpressie zonder schaamte. Voor veel leerlingen is dit een lastig onderdeel van de workshop, vaak worden ze gelimiteerd door hun eigen schaamte en haken ze snel weer af. Onze workshopdocenten zijn professionals en hebben een oog voor veel voorkomende problemen als deze. Wanneer de drempel overwonnen is gaan we bezig met de kern van de workshop, het dansen zelf. Afhankelijk van de dansstijl wordt er een choreografie bestudeerd, aan het einde van de workshop kunnen de leerlingen deze danschoreografie zelf ook. De workshops variëren in tijden van 60, 90 of zelfs 120 minuten, afhankelijk van de wens van de school. 

 

Workshop streetdance

Bij streetdance denken veel mensen vaak aan een zwartwit geblokt zeil met een grote subwoofer ernaast. Ergens is dat ook logisch, door films en televisieprogramma’s is streetdance gestereotypeerd en lijkt het voor de leek een vrij gelimiteerde vorm van dans. Echter heeft streetdance juist een heel breedspectrum in bewegingen, snelheden en de grote van de groep waarmee je danst. Het kans zelfs ook alleen. Tijdens onze workshop gaan we bezig met een choreografie, hierbij wordt de klas vaak onderverdeeld in kleinere groepen die samen bezig gaan. De workshopdocent kiest vooraf de choreografie die geleerd zal worden, vaak kiezen de leerlingen samen met de docent het muzieknummer die hierbij past. De reacties van leerlingen zijn altijd zeer positief, wanneer de leerlingen over de hiervoor benoemde drempel komen merken ze vaak dat het eigenlijk heel leuk is om te dansen!

 

 

 

 

https://www.kleinkunstig.nl/hiphop-workshops-voor-school/hiphop-dansworkshop/

Gerelateerde artikelen

Dansworkshop op school

Rijschool Nieuwegein

Een professioneel en ervaren taalinstituut voor een cursus zakelijk Engels