Winkelverkenner
Image default
Mode en Kleding

Hoelang is de Teddy jas al een trend?

Heb je wel eens gehoord van de Teddy jas? Misschien wel en misschien heb je er wel eentje thuis hangen. Het is weer bijna winter en dat betekent dat de Teddy jas weer uit de kast gehaald kan worden, want ook dit jaar 2021 is de Teddy jas weer ontzettend hip en hot! Weet je niet wat een Teddy jas is en ben je heel benieuwd? Lees dan even een stukje verder! 

Wat is een Teddy jas?

Deze jas is ontstaan door een echte teddybeer. Vroeger had iedereen een teddybeer als knuffel en dat is ook waar de jas op gebaseerd is. De stof van een teddybeer was vaak schapenwol. Die schapenwol was zo zacht dat het heerlijk was om ermee te knuffelen. 

Dit is nu precies wat de Teddy jas je voor gevoel moet geven en dat doet de jas ook zeker. De jas is namelijk ook gemaakt van dit soort wol, al worden er nu wel veel namaak Teddy jassen verkocht die ook zeker prima zijn om te dragen! De echte Teddy jas is alleen wel van echt schapenwol gemaakt en kan daarom ook een stuk duurder zijn dan de namaak jassen.

Wanneer is de Teddy jas ontstaan?

De Teddy jas bestaat al behoorlijk lang en vroeger werd de jas veel gedragen door de rijkere mensen, dit kwam omdat de wol ontzettend duur was en daarom konden de rijkere mensen alleen zulke jassen betalen. Vroeger waren er ook nog geen namaak stoffen. 

Wanneer de Teddy jas precies als eerst ontworpen is kan ik je helaas niet vertellen, maar als je terugkijkt naar de jaren 30 en 40 zie je dat de jas toen ook al gedragen werd. Het is een jas zonder tijd en zal ook zeker nog een lange tijd mee gaan in de mode. Vind jou Teddy jas bij By Elena!

 

Gerelateerde artikelen

De modetrends van het afgelopen decennium

Leuke Jurkjes

Sieraden kopen bij een juwelier