Winkelverkenner
Image default
Gezondheid

Invisalign, de nieuwste ontwikkeling in tandcorrectie nu ook in Breda!

Altijd al mooie, rechte tanden willen hebben maar geen zin in een beugel die je maanden of zelfs jaren onafgebroken moet dragen? Dan is de Invisalign beugel wellicht iets voor jou! Invisalign is de nieuwste ontwikkeling in tandcorrectie en deze behandeling is nu ook bij verschillende tandartsen in Breda beschikbaar.

Beugel van Invisalign, wat is het precies?

De beugel van Invisalign doet in principe hetzelfde als een gewone slotjesbeugel. De aligners corrigeren je gebit waardoor je tanden recht komen te staan. Rechte tanden zien er niet alleen mooier uit, ze zijn ook makkelijker schoon te houden. Je kunt beter poetsen en tussen de tanden komen waardoor er zich minder tandplak ophoopt.

Het grote verschil met de traditionele slotjesbeugel

De beugel van Invisalign is uitneembaar. Zo heb je geen last met eten en kun je ook zonder problemen je tanden poetsen. Ook kun je gewoon naar de mondhygiënist in Breda om je gebit schoon te laten maken. De beugel is doorzichtig waardoor het veel minder opvalt dat je er één draagt. En omdat de aligners precies op maat voor jouw gebit worden gemaakt is de behandelduur vaak een stuk korter.

Kun je hiervoor bij je tandarts in Breda terecht?

Sommige orthodontisten in Breda bieden de beugel van Invisalign aan. Maar in de meeste gevallen kun je ook bij een gespecialiseerde tandarts terecht. Of jouw tandarts in Breda de Invisalign behandeling aanbiedt kun je meestal vinden op de website.

Bedenk je wel dat je bij deze behandeling rekening moet houden met flinke kosten. Voor jongeren tot 18 jaar bestaat er meestal een vergoeding van enkele duizenden euro’s vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Voor volwassenen is deze vergoeding behoorlijk gekortwiekt. Of er in jouw geval een vergoeding mogelijk is kun je navragen bij je verzekeraar.

Gerelateerde artikelen

Werkt pigmentvlekken bleken echt?

Veel verschillende manier voor afvallen in Enschede

Tips voor Meer Spanning in de Slaapkamer