Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Veiligheidslaarzen voor op de werkvloer

Laarzen op het werk zorgen ervoor dat de werknemers veilig en comfortabel rond kunnen lopen over de werkvloer. In de bouw zijn laarzen meestal van zwart leer, terwijl in de voedselindustrie de laarzen meestal een lichte kleur hebben. Veiligheidslaarzen zijn in sommige sectoren zelfs verplicht. Wat zijn veiligheidslaarzen precies? Welke eigenschappen maakt dat ze veilig zijn voor op een werkvloer?

 

Wat zijn goede veiligheidslaarzen?

De meeste veiligheidslaarzen zijn gemaakt van leer. Een veiligheidslaars heeft bovendien een stalen neus in de voorvoet en soms ook in andere delen van de laars. Bovendien zijn de laarzen voorzien van een anti slip zool. Dit voorkomt dat mensen uitglijden en zichzelf bezeren of erger.

 

Werklaarzen, stevigheid en kleur

Werklaarzen zijn een vereiste op veel werkvloeren en bedrijfstakken. Werklaarzen zijn zeer stevig en worden minder snel vuil. Het stevige leer zorgt daarbij ook voor een ondersteuning van de voet en enkel. Dat is ook de reden dat werklaarzen vrijwel altijd minimaal halfhoge laarzen zijn. De meeste laarzen voor in de bouw zijn ook enkel in donkere kleuren en in leer te verkrijgen. Altijd handig zodat de laarzen minder snel vuil of beschadigd raken. Enkel werklaarzen voor in de voedselproductie of in de bakkerij zijn uitgevoerd in lichte kleuren of wit. In deze sector is dat juist handig omdat het niet de bedoeling is om via de laarzen allerlei bacteriën te verspreiden.

In een aantal bedrijfstakken zijn werklaarzen of veiligheidslaarzen verplicht. Veiligheidslaarzen zij altijd voorzien van een stalen neus en ondersteunen de voet en de enkel tegen beschadiging. In andere bedrijfstakken zijn veiligheidslaarzen niet verplicht maar wel aan te raden. Omdat schoenen van werknemers zelf snel vuil of beschadigd raken. De kleuren voor werklaarzen zijn in de bouw altijd donkere kleuren zoals: zwart en donkerbruin. In de voedselindustrie of bakkerij zijn werklaarzen vaak: wit of lichtbruin.