Winkelverkenner
Image default
Auto’s en Motoren

Je elektrische auto opladen met een Type 2 laadkabel

Elektrische auto’s worden steeds populairder, omdat bestuurders op zoek zijn naar meer duurzame en milieuvriendelijke vervoersmogelijkheden. Een van de belangrijkste dingen die je moet weten als je een elektrische auto bezit, is hoe je hem moet opladen. In deze blogpost geven we een overzicht van het opladen van een elektrische auto met een Type 2 laadkabel.

Er zijn drie hoofdtypen laadkabels voor elektrische auto’s: Type 1, Type 2 en Type 3. Type 1 kabels zijn het oudste en minst voorkomende type kabel, en zijn niet compatibel met de meeste moderne auto’s. Type 2 kabels zijn het meest voorkomende type kabel, en zijn compatibel met alle typen elektrische auto’s. Type 3 kabels zijn het nieuwste type kabel, en zijn ook compatibel met alle typen elektrische auto’s.

Als je een laadkabel type 2 kiest, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je een kabel kiezen die lang genoeg is om van je auto naar het stopcontact te reiken. Ten tweede moet je een kabel kiezen die geschikt is voor het voltage van je auto. De meeste elektrische auto’s hebben een type 2 lader nodig die geschikt is voor 240 volt. Tenslotte moet je een kabel kiezen met de juiste connector voor je auto. De meeste elektrische auto’s gebruiken een standaard J1772 connector, maar sommige nieuwere modellen gebruiken een andere connector.

Als je de juiste laadkabel hebt gekozen, kun je beginnen met het opladen van je auto door de kabel in de laadpoort van je auto te steken en vervolgens in het stopcontact. De meeste elektrische auto’s hebben ongeveer vier uur nodig om van leeg naar vol te laden. Sommige nieuwere modellen kunnen echter veel sneller opladen. Als je niet zeker weet hoe lang het duurt om je auto op te laden, raadpleeg dan de handleiding van je auto of neem contact op met de fabrikant.

 

Het opladen van een elektrische auto is eenvoudig en ongecompliceerd als je over de juiste apparatuur beschikt. Alles wat je nodig hebt is een type 2 laadkabel die lang genoeg is om van je auto naar het stopcontact te reiken, en die geschikt is voor het voltage van je auto. Als je de lader hebt aangesloten, duurt het bij de meeste elektrische auto’s ongeveer vier uur om van leeg naar vol te laden. Sommige nieuwere modellen kunnen echter veel sneller opladen. Als je niet zeker weet hoe lang het duurt om je auto op te laden, raadpleeg dan de handleiding van je auto of neem contact op met een specialist zoals Voldt.nl.