Winkelverkenner
Image default
Tweewielers

Zo kies jij de juiste scooterhelm

Wanneer je op een scooter rijdt die een snelheid van 45 kilometer per uur of harder heeft, dan ben je verplicht hier een helm op te dragen. Dit geldt overigens binnen afzienbare tijd ook voor de snorscooters, zoals we deze nu nog zonder kennen. Deze scooters met blauw kenteken mogen volgens de wet niet harder gaan dan 25 kilometer per uur en zijn dus in de basis praktisch vergelijkbaar met een elektrische fiets. Omdat het soms best een uitdaging kan zijn om een geschikte helm te vinden, hebben we een aantal praktische tips voor je.

 

Het budget

Uiteraard gaat veiligheid boven alles, maar ook het budget speelt een grote rol in het uiteindelijk kiezen van een geschikte helm. Zo kan het zijn dat je een prachtige helm hebt gezien, die helemaal bij de kleuren van scooter past, maar deze flink boven budget is. Het is dan dus ook verstandig om vooraf te bepalen wat je ongeveer zou willen uitgeven, zodat je gericht kunt zoeken naar een scooterhelm in de prijsklasse wat jij zou willen betalen. Het is natuurlijk vervelend dat je straks een prachtige helm ziet, maar deze tientallen euro´s duurder is, dan wat je op voorhand had begroot.

 

Passen van de helm

Je kunt wel een prachtige helm hebben gevonden, maar hij moet natuurlijk ook fijn en comfortabel zitten. Het is dan dus ook van belang dat je je helm goed past. Dit kun je bijvoorbeeld in een winkel doen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon één online bestellen. Let hierbij wel op dat een helm voor een scooter niet hetzelfde zijn als speed pedelec helmen. Een speed pedelec gaat dan weliswaar ook 40 tot 45 kilometer per uur, maar heeft een andere helm, dan wanneer je op een scooter rijdt. Zorg er daarom dus ook voor dat je de juiste helm past, zodat je niet achteraf weer helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Wees dus verstandig en kijk niet alleen naar het uiterlijk van de helm, maar ervaar ook hoe het is op het moment dat je de helm draagt. Zit deze niet te strak of zelfs te los. Je helm moet je namelijk bij een eventuele val wel goed kunnen beschermen.