Winkelverkenner
Eten en drinken

Maaltijdservice ja of nee?

Sinds een jaar zorg ik voor mijn moeder. Ze is lang gezond en vitaal geweest, maar de laatste periode gaat het allemaal wat minder en moeizamer met haar. Ondanks dat ik het fijn vind dat ik haar kan helpen, vind ik het soms ook zwaar. Het kost veel tijd, al doe ik het echt met liefde. Ik Heb dus gekeken hoe ik het voor mezelf wat makkelijker kan maken. Toen ik las over maaltijdservice, was ik wel geïnteresseerd maar nog niet overtuigd. Tenslotte wil ik wel dat mijn moeder lekker kan blijven eten en wat vooral belangrijk is, dat de maaltijden gezond voor haar zijn.

De verschillende mogelijkheden

Ik heb me dus even verdiept in de verschillende aanbieders van maaltijdservices. Ik ben uiteindelijk op de website gekomen van een cateraar die een ruim aanbod aan maaltijden heeft. Van een traditionele aardappels-groenten-vlees maaltijd tot smakelijke pasta’s en gezonde salades. Ik was eigenlijk erg verrast dat er zoveel mogelijkheden zijn. Ook toetjes, soepjes e.d. zitten in het assortiment. Natuurlijk moet het ook aan mijn moeders dieet voldoen; zoutloos! Dat was ook geen enkel probleem. Ik vind het vooral belangrijk dat er dagverse producten worden gebruikt en er variatie is.

Gemak zonder af te doen aan kwaliteit

Ik vind het een enorm voordeel dat de gerechten eenvoudig kunnen worden verwarmd. Zo kan mijn moeder zelf bepalen wanneer ze wat wanneer eet. Ik kies samen met haar voor 3 dagen maaltijden uit. Deze worden bezorgd en zodanig verpakt dat ze een paar dagen in de koelkast kunnen worden bewaard. Mijn moeder kiest vervolgens zelf wat ze die dag wil eten. Ik heb natuurlijk een keer zelf meegegeten en ik was verrast, want het was smakelijk en vers, dat proef je. Maaltijdservice zorg heeft mij dus werk uit handen genomen en nu kan ik meer tijd spenderen aan de leuke dingen bij mijn moeder.

Website bezoeken