Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Mogelijke schadeposten die spelen in letselschadezaken

In vorige artikelen bespraken we al de volgende schadeposten die veelvuldig voorkomen bij letselschadezaken: immateriële schade (smartengeld), het verlies aan verdienvermogen, de huishoudelijke hulpbehoefte en vergoeding van verzorging / verpleging / coaching / toezicht, ziekenhuisdaggeldvergoeding / revalidatiedaggeldvergoeding, verlies zelfwerkzaamheid, schade door studievertraging, ziektekosten en reiskosten.

Thomas van Dijk – advocaat letselschade Den Haag in hart en nieren – bespreekt op zijn website ook nog de volgende vier schadeposten.

Een vakantie of het beoefenen van een sport / hobby kan duurder uitvallen door fysieke beperkingen / aandoeningen. Een voorbeeld. Overnachten in een tent is niet meer mogelijk, daarom wordt er een huisje gehuurd. Die huur is meer dan die van een tent-staplek. Die extra kosten kunnen geclaimd worden in een letselschadezaak. Hogere kosten wat de woning betreft. Denkt u bijvoorbeeld aan een noodzakelijke verhuizing, aanpassingen aan de woning en aangepaste meubels.

Met annuleringen / uitgaven zonder nut wordt onder meer bedoeld: een misgelopen – en al geboekte – vakantie, een sportschoolabonnement waar geen gebruik meer van gemaakt kan worden en uitgaven voor een cursus die niet meer gevolgd kan worden.

Kosten schadebeperking maatregelen omvat alle kosten die u maakt om ervoor te zorgen dat er niet nog meer schade ontstaat.

De wettelijke rente over het geëiste smartengeld geldt vanaf de dag waarop het ongeluk plaatsvond tot aan de dag waarop de vergoeding wordt ontvangen. Over materiële schadeposten wordt rente gevorderd vanaf de dag waarop de schade ontstond tot de dag dat de schade vergoed wordt. Het Nederlands Rekencentrum Letselschade heeft een tool ontwikkeld voor de berekening van bovengenoemde wettelijke rentes. Op de website van advocaat van Dijk vindt u een link naar deze handige tool.

Afsluitend melden we dat de lijst schadeposten per letselschadegeval zal verschillen. Niet alle posten komen altijd voor. Mist u een of meerdere posten? Dat is zeer goed mogelijk. We raden u aan contact op te nemen met letselschadeadvocaat Thomas van Dijk. Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u uw zaak toelichten en al uw vragen stellen, bijvoorbeeld over first party verzekering en het kapitaliseren van letselschade. Van Dijk is bereikbaar via +31 (0) 79 323 9558 en t.vandijk@advocaatvandijk.nl. Wij wensen u alle succes en sterkte toe met uw letselschadezaak.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl

Gerelateerde artikelen

Werk voor het uitzoeken als ICT-programmeur

Voor psychologisch hulp gaat u naar Piekerpoli

Kantoorpanden