Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Pennen voor in winkels

Iedereen heeft wel eens met een pen gewerkt. Pennen waren in het dagelijks leven niet meer weg te denken. Alle notities werden met een pen op een papiertje geschreven, en alle werk gebeurde op papier, waardoor een pen een noodzakelijk product was in ieders leven. Echter heeft de computer en smartphone tegenwoordig deze taken overgenomen, waardoor pennen steeds minder gebruikt worden. De meeste mensen gebruiken dit alleen nog om snel iets op te schrijven wat toevallig door de gedachten schiet van diegene. De pen blijft echter wel nog populair bij ouderen, die de innoverende techniek van de 21ste eeuw maar amper kunnen bijhouden, of niet eens proberen om het bij te houden. Deze leeftijdsgroep gebruikt nog steeds voor alles een pen, en schrijven hele notitieboekjes vol.

Verschillende soorten pennen

Er zijn heel veel verschillende soorten pennen op de markt. Van een paar cent tot duizenden euro’s, je vindt ze allemaal. De meest voorkomende pen is een balpen. Hier wordt in het alledaagse leven vooral notities mee geschreven, of voor werk gebruikt. Daarnaast is er een vulpen. Dit wordt meestal gebruikt voor de nette werken, zoals bijvoorbeeld een formulier bij de notaris. Ook is er een periode geweest dat een gegraveerde pen populair was, wat gezien werd als een persoonlijke bezitting die je niet kwijt mocht raken. Een cross pen met naam, wat een bekend merk is die pennen aanbiedt, was in die tijd dus erg populair. Andere soorten, minder bekende, pennen zijn bijvoorbeeld een gelpen, een marker of een fineliner. Ook heb je verschillende merken die pennen aanbieden, zoals Lamy of Parker.

Het overnemen van computers

Zoal hierboven al beschreven, is het werk die vroeger met pen en papier gedaan werd, nu grotendeels overgenomen door computers. Mensen hoeven tegenwoordig maar in het systeem in te voeren wat ze in gedachten hebben, en kunnen dit geordend opslaan, waardoor dit het gebruiksgemak vergroot en veel mensen ook de voorkeur geven op computers boven werken met pen en papier. Wel is het zo dat, wanneer je met pen en papier aan de slag gaat, dat je dan sneller dingen onthoudt, omdat je echt aan het nadenken bent wat je schrijft. Wanneer je achter de laptop zit hoef je maar te typen, waardoor je minder moet nadenken en dus ook sneller dingen vergeet. Zo kiezen sommige studenten en scholieren nog steeds ervoor om samenvattingen met de hand te schrijven, simpelweg zodat ze het beter onthouden voor een toets of examen.

Het overnemen van smartphones

Voor smartphones geldt dat het gebruiksgemak nog meer vergroot wordt ten opzichte van de computer. Een smartphone heeft verschillende functies, waaronder een app waarin je je notities kwijt kan. Deze functie kan oneindig veel documenten opslaan, waardoor je altijd al je notities bij de hand hebt op een klein schermpje. Ideaal dus voor de meeste mensen, wat dan ook de meest voorname reden is dat de populariteit van de pen daalt. In de toekomst zal deze daling zich voortzetten, omdat, zoals hierboven beschreven, de pen nog wel bij de ouderen populair is, maar bij de jongere generaties steeds minder gebruik van wordt gemaakt.