Winkelverkenner
Image default
Winkelen

Pvc visgraat vloeren

Pvc visgraat vloer: stijlvol en gemakkelijk in onderhoud

Bij het leggen van een nieuwe of vervangen van een bestaande vloer is van alles mogelijk. Niet alleen qua materiaal, maar ook wat betreft patroon, motief en legmethode. Een populaire materiaalsoort voor woningvloeren is pvc. Om een extra luxe huiskamer te creëren, kiezen veel mensen voor een pvc visgraat vloer.

Karaktervolle vloer van pvc

Pvc staat voor polyvinylchloride. Van dit materiaal worden onder meer vloeren gemaakt. Fabrikanten van pvc vloeren voegen daar vaak een houtlook aan toe. Pvc is echter een type kunststof en dus een houtvrij product. Toch zijn pvc houtlookvloeren doorgaans niet van echt te onderscheiden. Dit wordt bereikt door het nabootsen van nerfmotieven en houtstructuren in het materiaal door middel van register embossing. Behalve dat de patronen realistisch en natuurlijk ogen, zijn ze tevens voelbaar. De indruk dat het om een houten vloer gaat wordt daarmee extra versterkt. Evengoed bestaan er ook pvc vloeren met bijvoorbeeld een beton- of tegellook.

Wat is een pvc visgraat vloer?

Bij het leggen van een visgraat pvc vloer kan voor verschillende verbanden of legpatronen worden gekozen. De term ‘visgraat’ is een aanduiding voor een legmethode waarbij elk vloerdeel loodrecht op de omliggende delen staat. In het geval van een pvc vloer gaat het daarbij om delen van beperkte afmetingen. Hierdoor ontstaat een strak en compact zigzagpatroon, dat overeenkomsten vertoont met een visgraat. Een andere benaming voor een visgraat vloer is overigens herringbone vloer. Vloerdelen gelegd in een visgraatverband waren in het verleden vooral gebruikelijk in duurdere huizen. Dit vloerpatroon wordt daarom ook tegenwoordig nog steeds geassocieerd met luxe en stijl.

Visgraat pvc vloer: veel voordelen

Een visgraat pvc vloer met een visgraatmotief zorgt in een woning niet alleen voor een chique uitstraling. Pvc heeft namelijk ook een groot aantal bijkomende positieve eigenschappen. Voordelen van pvc zijn:

Lange levensduur

Pvc staat bekend om zijn lange levensduur. De bovenkant van de vloerdelen is namelijk voorzien van een beschermlaag. Die maakt een pvc visgraat vloer goed bestand tegen slijtage. Water en andere niet bijtende vloeistoffen hebben evenmin effect op het materiaal. Pvc vloeren lenen zich daardoor ook voor badkamers en keukens.

Eenvoudig te onderhouden

Een visgraat pvc vloer komt qua onderhoudsgemak overeen met een vloerbedekking van zeil of laminaat. De vloer kan dus worden gereinigd met een vochtige dweil of mop. Tussen deze uitgebreidere schoonmaakbeurten door wordt een pvc vloer stofvrij gehouden met een bezem of stofzuiger.

Geluidsisolerende eigenschappen

Door de hoge dichtheid van pvc isoleert het perfect. Dat maakt pvc visgraat vloeren ideaal voor appartementen, tussenwoningen en duplexwoningen. Naast een uitstekende geluidsdemping heeft pvc ook een goede akoestiek.

Warm en comfortabel

Dankzij het relatief zachte oppervlak is een pvc vloer uiterst comfortabel voor de voeten. Bovendien gaat er vanwege de geleidende kwaliteiten van pvc weinig warmte verloren. Visgraat pvc vloeren zijn daarmee ideaal voor ruimtes met vloerverwarming.

Pvc visgraat vloer minpunten

Tegenover de voordelen van pvc vloeren staan ook enkele nadelen. Zo heeft het een hogere aanschafprijs dan andere vloerbedekkingen. Verder is pvc gevoeliger voor krassen dan bijvoorbeeld laminaat.

https://www.laminaatallin.nl/pvc-vloeren/visgraat-pvc