Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Regenton: Geldbesparend en milieuvriendelijk

Een regenton kopen: goed voor het milieu én uw portemonnee!

Jaarlijks vallen er vele liters gratis regenwater rondom uw huis. Het is zeker een aanrader om dat zo goed mogelijk op te vangen en het te gebruiken, in plaats van het simpelweg weg te laten stromen! Bewust met regenwater omgaan bespaart uzelf niet alleen uitgaven, het betekent ook nog eens dat het plaatselijke rioolsysteem minder water hoeft af te voeren. Een win-winsituatie, kortom. 

Een regenton bespaart geld

Het water uit een regenton kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de tuin water te geven. Daar gebruiken Nederlanders nu gemiddeld 2000 liter drinkwater per huishouden voor – allemaal onnodige uitgaven waar u flink op kunt besparen. Met een grote regenton hebt u altijd een voorraad gratis water voor droge periodes staan!

Een regenton bevat nuttig water

Regenwater is zelfs beter voor sommige doeleinden omdat er weinig kalk in zit. Dat betekent dat planten er beter op groeien, en ook dat het gezonder is voor uw huisdieren. Ook een voordeel is dat u er uw auto of ruiten mee kunt wassen. Omdat het kalkgehalte zo veel lager is, veroorzaakt dit water geen lelijke strepen of vlekken wanneer het opdroogt!

Welke regenton is geschikt?

Er zijn regentonnen in allerlei soorten en maten. De afmeting is iets waar u van tevoren even over na moet denken; die hangt namelijk af van het gebruik dat u in gedachten heeft. Wilt u bijvoorbeeld wekelijks 100 liter kunnen gebruiken, dan is het verstandig om een regenton te nemen die twee keer zo groot is. Zo hebt u ook in droge weken doorgaans een voorraadje water staan om uw planten te besproeien.

Welk vulsysteem is geschikt?

U kunt een speciaal vulsysteem aanschaffen bij uw regenton. Daarbij hebben vulautomaten bijvoorbeeld meerdere functies: ze vullen niet alleen de ton, maar voorkomen ook dat die overloopt, filteren blaadjes en ander vuil uit het water en hebben zelfs een zomer- en winterstand. Op die manier weet u met zo min mogelijk moeite zeker dat uw regenton er goed aan toe is!

https://www.regenton99.nl/