Winkelverkenner
Image default
Auto’s en Motoren

Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP)

Ruimte, comfort, veiligheid en design: het zijn allemaal factoren die bij een elektrische auto private lease ook belangrijk zijn om op te letten. Hiernaast zijn er specifieke zaken waar je op moet letten bij elektrische auto’s. Bijvoorbeeld de actieradius en laadtijd. De zoektocht naar een EV (electric vehicle) is hierdoor grotendeels hetzelfde, maar toch niet helemaal. 

Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Een extra aandachtspunt is of de elektrische auto in aanmerking komst voor subsidie. Er is een subsidieregeling vanuit de overheid. De zogenoemde Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Hier komen alleen niet alle auto’s voor in aanmerking. Een extra aandachtpunt om op te letten.

Het doel van het SEPP subsidieprogramma is om de elektrische auto te stimuleren. De subsidie zorgt voor een kleiner prijsverschil bij de koop van een auto. Mede door deze stimulans wil de overheid de duurzaamheidsambities uit het regeerakkoord realiseren.

Top 5 elektrische auto’s met subsidie

Om de keuze te vergemakkelijken hebben wij een top 5 samengesteld met de populaire elektrische auto’s om te leasen die binnen de SEPP regeling vallen. 

Fiat 500e Private Lease

De Fiat 500e is een van de kleinste en leukste elektrische auto’s met zijn tijloze design. Hij is volledig elektrisch en goed betaalbaar. Een echte eye-catcher. 

Peugeot e 208 Private Lease

De Peugeot e-208 is een moderne hatchback die is uitgerust met de nieuwste technische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan het futuristische dashboard.  

Opel Corsa e Private Lease

Aantrekkelijk door gewoon te blijven. Misschien wel de mist opvallende elektrische auto. 

Opel Mokka e Private Lease

Het moderne design van de Mokka-e is een trenbreuk ten opzichte van de oude Opel modellen. Een aantrekkelijke crossover. 

Peugeot e 2008 Private Lease

De Peugeot e-2008 lijkt op de 208. Hij is alleen wat hoger en ruimer. De vloeiende en indrukwekkende lijnen maken het een store verschijning.

Voordelen van elektrisch rijden

  • Beter voor het milieu. Ze stoten geen uitlaatgassen uit.
  • Afhankelijk van waar je laadt kan elektra  goedkoper zijn dan benzine
  • Aantrellijk gemaakt via subsidies en belastingvoordelen
  • Sitl en comfortabel rijden

Private Lease tip

Hoeveel kilometers u rijdt, kan ook uw keuze beïnvloeden om wel of geen extra’s te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld in het buitenland rijden? Bekijk dan of winterbanden verplicht zijn. Daarnaast is het goed om te bepalen welke opties en accessoires u belangrijk vindt. Als u onderweg moet bellen, is een carkit handig. En als u onbekende plaatsen wil bezoeken, kan een navigatiesysteem u de weg wijzen. Bedenk goed of u gebruik wil maken van extra’s die u in de leaseprijs wil opnemen.