Winkelverkenner
Bedrijven

Tijd besparen door uitbesteden

Over het algemeen is de salarisadministratie een vrij grote taak voor een organisatie. Dit is dan ook de reden dat er inmiddels bedrijven zijn die zich hebben gespecialiseerd in salarisservice. Maar wat houdt dit dan precies in hoor ik je denken? Het gaat om het uitbesteden en het laten verwerken van de salarisadministratie aan een externe organisatie. In Nederland zie je ook steeds meer dat bedrijven hun salarisadministratie uitbesteden. Het is vaak een grote ontlasting voor bedrijven om dit uit te besteden. Het is natuurlijk voor organisaties veel waardevoller om in hun tijd in andere dingen te steken dan in de salarisadministratie.

 

Wanneer u uw salarisadministratie uitbesteedt, betekent dit natuurlijk niet dat u ervoor kiest om helemaal geen inzicht te hebben hierin. De salarissoftware is om deze reden zo ingericht dat het voor u mogelijk is om constant op elk moment mee te kijken in de administratie. Het is toch fijn dat u altijd even een oogje in het zeil kunt houden.

 

Voor de human resource afdeling is de salarisadministratie over het algemeen een erg grote last. Het is namelijk vaak erg tijdrovend werk die hele administratie. Daarom heeft vooral de human resource afdeling vaak veel baat bij de uitbesteding van de administratie. Het is vooral voor grotere organisaties een flinke ontlasting van het werk wanneer de salarisadministratie uitbesteden.

 

De uitbesteding aan een extern kantoor kent erg veel pluspunten en je krijgt vaak een erg uitgebreide service. De verwerking is over het algemeen binnen 24 uur gebeurd, je krijg inzicht in de salarisstroken, de pensioenaangifte, de aangifte van loonheffingen, online inzicht in de stamgegevens, alle jaaropgaven, het doorvoeren van cao aanpassingen, een helpdesk die goed bereikbaar is, loon- en betaalstaten en SEPA betaalbestanden. Wanneer dit allemaal voor u gedaan wordt bespaart dat natuurlijk heel veel tijd. De tijd die je overhoudt kan daardoor in andere dingen geïnvesteerd worden.

 

Website bezoeken