Winkelverkenner
Image default
Eten en drinken

Tips voor echte honingfans

Honing is heerlijk, daar zijn veel mensen het mee eens. Er zijn zoveel verschillende soorten honing en zoveel verschillende dingen die u kunt doen met honing, In dit artikel geven we een aantal tips die zijn weggelegd voor de echte honingfans. Met deze tips kunt u vandaag nog aan de slag.

Tip voor gekristalliseerde honing

Kristallisatie/versuikering van de honing is normaal, maar natuurlijk niet wenselijk. U kunt het kristalliseren van de honing met een paar handige trucjes op de simpele wijze uitstellen. Hoe hoger het vochtpercentage, hoe grote de kans op snelle kristallisatie van de honing. Daarom is het verstandig de deksel van het honingpotje goed dicht te draaien, op deze manier komt er zo min mogelijk vocht bij. Vervolgens kunt u de honing het best plaatsen op een plek waar het droog en donker is, bijvoorbeeld in een kast. Wanneer uw honing toch kristalliseert zijn er 3 dingen die u kunt doen.

U kunt kiezen voor de simpele optie, namelijk: de honing kort in de magnetron verwarmen, op deze manier verliest de honing jammer genoeg wel een aantal goede stoffen/eigenschappen. De volgende optie is om de pot honing (zonder deksel) in een pan water te zetten, als u deze pan met water verwarmd zal de honing geleidelijk aan weer vloeibaar worden. Op deze manier verliest de honing weinig van de goede stoffen/eigenschappen. Een andere manier waarbij de goede stoffen ook bewaard blijven is het plaatsen van de pot honing op de verwarming, op deze manier wordt de honing ook geleidelijk vloeibaar.

Tip voor het bewaren van honing

U kunt het potje waarin u de honing aanschaft natuurlijk gebruiken om de honing in te bewaren. Een veel leukere oplossing is het aanschaffen van glazen voorraadpotten. Met deze glazen voorraadpotten kunt u uw verschillende honingsoorten makkelijk bewaren. Bij het aanschaffen van deze glazen voorraadpotten kunt u ervoor kiezen om deze allemaal in dezelfde stijl te kopen. Dit zorgt ook voor een leuk aanzicht in uw keukenkastjes. U kunt de honing dan onderscheiden door labels op de potjes te plakken.

Tip voor het schoonmaken van uw gezicht

Niet alleen is honing ontzettend lekker, het kan ook onwijs goed zijn voor de gezondheid van uw huid. Met 3 simpele ingrediënten kunt u van de honing een reinigende scrub voor uw gezichtshuid maken. De producten die u hierbij gebruikt zijn amandelmeel, citroensap en uiteraard honing. Wanneer u 1 eetlepel honing mixt met 2 eetlepels amandelmeel en 1 theelepel citroensap ontstaat er een mengsel. Dit mengsel kunt u aanbrengen op het gezicht en gebruiken om het gezicht te scrubben, doe dit wel voorzichtig. Na het scrubben kunt u het mengsel 30 minuten in laten trekken, hierna kunt u uw gezicht afspoelen met lauwwarm water.

Honing