Winkelverkenner
Image default
Winkelen

Tips voor het vinden van het perfecte bedrijfspand

Het is een dilemma waar menig startende ondernemers mee te maken krijgen: het vinden van een goed bedrijfspand. Vaak hebben we een flink wensenlijstje waaraan een ruimte moet voldoen en zeker op een markt waarbij de vraag groot is en het aanbod krap, kan dit nogal een uitdaging zijn. Een gezonde dosis geduld zal hierbij niet ongewenst zijn. Maar toch is het mogelijk om tóch op een snelle manier jouw perfecte bedrijfspand te vinden. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Budget

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met zoeken, is het verstandig om eerst het budget te bepalen wat je over hebt voor het kopen of huren van een bedrijfspand. Een nieuw kantoor is altijd een investering, zorg daarom ook dat je genoeg geld achter de hand hebt om dit te kunnen bekostigen. Hoeveel een nieuw bedrijfspand gaat kosten is lastig om te zeggen. Elk pand is weer anders en de kosten hangen af van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, maar ook aan het soort bedrijfspand dat je huurt of koopt. Zoek dit daarom van te voren eerst goed uit. Het kan ook zomaar zo zijn dat je nog het een en ander moet verbouwen aan een kantoorruimte. Hiervoor zul je dus ook een budget moeten hebben.

Eisen Ten tweede is het belangrijk om de eisen van jouw ideale bedrijfspand te noteren. Bedenk goed voor jezelf wat voor voorzieningen het bedrijfspand moet hebben. Zoals het aantal vierkante meters en het energielabel. Maar ook de uitbreidingsmogelijkheden en voorzieningen rondom het bedrijfspand. Zoek je naar een kantoorruimte of wil je bijvoorbeeld een winkelpand huren? Deze zullen alle twee weer aan andere eisen moeten voldoen. Een kantoorruimte zal moeten beschikken over veel werkplekken en parkeerplekken en een winkelpand zal eerder moeten liggen aan een drukke winkelstraat.

Soort kantoorruimte

Bij het vinden van het perfecte kantoor, zijn er diverse panden waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een zelfstandig kantoor zoeken, of een kantoor dat is gevestigd in een verzamelgebouw. Hier werk je dus met meerdere ondernemers in hetzelfde pand. Dit is vaak een goedkopere optie dan het huren of kopen van een zelfstandige ruimte. Wil je hier advies over hebben of wil je dat een professional met je meekijkt? Neem dan contact op met Molenaar bedrijfshuisvesting. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan bedrijfspanden en kunnen gericht op jouw wensen en eisen een perfecte kantoorruimte voor jou vinden!