Winkelverkenner

Typen heksloten

Een slot op uw hek biedt u net dat beetje extra veiligheid. Het helpt u er bovendien ook bij uw dieren en kinderen in een veilige omgeving te houden. Volgens diverse slotenmakers zijn vele typen heksloten die u op uw hek kunt installeren.

Typen heksloten

Afsluitbaar met een sleutel: Dit type slot biedt de beste beveiliging. Om het slot van buitenaf te openen heeft u een sleutel nodig; u kunt het hek echter vanaf de binnenkant zonder sleutel openen. Wegens beveiligingsredenen gaat het slot meestal automatisch op slot als het hek dichtvalt. Deze sloten zult u het meest tegenkomen op metalen hekken.

Veerslot: Dit slot maakt gebruik van twee strak opgewonden veren die twee componenten tegen elkaar aan drukken. Het leuke aan het veerslot is dat het gemakkelijk te openen is vanaf beide kanten. Sommige moderne veersloten worden geleverd met bescherming om te voorkomen dat het slot verder wordt geopend dan nodig is. Deze sloten worden vaak gebruikt op zowel houten als metalen hekken.

Schuifgrendel: Deze is het meestvoorkomend. U sluit het hek handmatig door een grendel op zijn plek te schuiven. De grendel bevindt zich meestal aan de binnenkant van het hek en is dan niet bereikbaar vanaf de buitenkant. U zult dit slot het meest tegenkomen op houten hekken.

Hoe een hekslot te installeren

Wij zullen u gaan uitleggen hoe u de meestvoorkomende schuifgrendel installeert.

U begint met het verzamelen van de gereedschappen die u nodig heeft. Hieronder vallen sowieso een hamer, een boor en het slot zelf. Zodra u al deze gereedschappen heeft verzameld markeert u waar u de schroeven zult plaatsen. Hiervoor hoeft u alleen het slot op de gewenste plaats op het hek te houden. Eén kant van het slot gaat op het hek, de andere kant van het slot gaat op de deurpost.

U kunt het beste een potlood of pen gebruiken om de plek voor de schroeven mee te markeren. Zodra u alle gaten heeft geboord kunt u de onderdelen van het slot vastschroeven.

Om er zeker van te zijn dat u het slot goed heeft geïnstalleerd moet u het uitproberen. Hiervoor opent en sluit u het slot zo vaak u kunt. Als u onvolkomendheden ontdekt zult u deze moeten repareren totdat er totaal geen onvolkomendheden meer aanwezig zijn.

Wij zijn een 24-uurs slotenmaker in Utrecht en we bieden een breed scala aan slotenservices, waaronder huis-, bedrijfs- en autoservices. Ons succes hebben we te danken aan het feit dat u onze eerste prioriteit bent. Om meer over ons te weten te komen bezoekt u onze website: www.locksecure.nl

 

Website bezoeken