Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Veelgestelde vragen over een pokerset

Wat heeft het nut van pokerchips in plaats van geld?

Er zijn verschillende redenen waarom er in een pokerset altijd pokerchips zitten. Pokerchips zijn namelijk veel makkelijker te gebruiken dan contanten. Je kunt de chips makkelijker tellen, stapelen en je kunt er echt meespelen. Het is namelijk erg onoverzichtelijk als jij speelt met 20 cent, 50 cent, 1 euro en 2 euro. Je ziet de verschillen vaak niet goed. De pokerchips hebben allemaal een andere kleur en de waardes staan altijd duidelijk aangegeven op beide kanten van de chip. Ook is er bewezen dat er sneller gegokt wordt bij het gebruiken van pokerchips in plaats van contanten.

Zijn er verschillenden formaten pokersets? Of is er alleen verschil in kwaliteit?

In beide factoren zit een duidelijk verschil. Om te beginnen, er zijn enorm veel verschillende formaten van een pokerset. Je kunt namelijk pokersets uitzoeken die 300, 500 of 100 chips bevatten. Naast het uitkiezen van het aantal pokerchips, kunnen er ook andere items in pokerset zitten zoals; big blind button, small blind button, all-in button, 5 rode dobbelstenen, cut card en speelkaarten. IN elke pokerset zit minimaal één deck speelkaarten en 5 dobbelstenen. De andere items verschilt per pokerset die je koopt.

Naast dat je een pokerset kunt uitzoeken die voor je is samengesteld, kun je ook zelf een pokerset samenstellen. Dit betekent dat je zelf je pokerchips kunt uitkiezen, zelf kunt kiezen welke items erin zitten en de kwaliteit van de items.

Zijn er verschillende pokersets voor mensen die willen beginnen met pokeren?

Zeker, als nieuwe pokerspeler heb je de keuze uit twee verschillende pokersets die het beste zijn om het spelletje onder de knie te krijgen. Je kunt namelijk kiezen uit; de starters pokerset of de beginners pokerset. De starters pokerset bevat alle items om het spelletje te leren, inclusief de pokerregels en alle mogelijke pokercombinaties. Deze set is dus ook echt bedoeld voor de mensen die niks tot nauwelijks van poker afweten, maar wel willen beginnen met poker.

In tegendeel van de starters pokerset, bevat de beginners pokerset geen handleiding met pokerregels en alle mogelijke pokercombinaties. Wat deze set wél bevat is; een big blind button, small blind button en 5 rode transparante dobbelstenen. De bedoeling van deze items zijn eigenlijk het spelletje nog meer onder de knie te krijgen en de stap te maken naar het “professionele” gedeelte.

Kan ik mijn pokerset makkelijk vervoeren?

Je kunt je pokerset enorm makkelijk meenemen naar een vriend of naar je pokergroepje. Je pokerkoffer is namelijk beschermt met aluminium en dat zorgt ervoor dat het extra beschermd is en je geen zorgen hoeft te maken op schade op je pokerchips etc. Je hebt ook de mogelijkheid om je pokerkoffer op slot te draaien door middel van de sleutels die in je pokerset zitten. Alleen jij hebt hierdoor de macht over de koffer en verder niemand anders.

Zijn er veel verschillende kwaliteit pokerchips?

Er zit enorm veel verschil in kwaliteit van verschillende pokerchips. Dit komt doordat elke pokerchip zijn eigen gewicht, gevoel, geluid, stapeleigenschappen en chiptricks heeft. Naast deze verschillende eigenschappen heeft een pokerchip ook zijn eigen materiaal. De meest gebruikte materialen zijn;

– Plastic
– Composiet
– Clay
– Keramiek
– Metaal
– Faux-clay

Het onderscheid van de pokerchip is tegenwoordig alleen op subjectieve gronden te rechtvaardigen. Vooral geluid en gevoel spelen hier een belangrijke rol in. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer duurzame chips naar boven komen. Deze chips zijn gemaakte van het goedkoopste materiaal; plastic. De duurste, chips van keramiek of clay, zijn het gevoeligst voor beschadigingen.