Winkelverkenner
Vervoer en transport

Verzend je pakket op een veilige manier!

Verzendverpakkingen


Vaak zijn verzendverpakkingen dozen. Verzendverpakkingen zijn niks anders dan verpakkingen waarin een product wordt vervoerd van A naar B. De meest gebruikte verzendverpakking is een doos, dit kunnen één of meerdere goederen zijn.

Een bedrijf koopt verzendverpakkingen in grote aantallen. Deze dozen worden natuurlijk niet kant en klaar geleverd, maar plat. Dat neemt minder ruimte in. Als een bedrijf de dozen wil gebruiken, kan het bedrijf dat dan zelf in elkaar zetten

Soorten verpakkingen

Veel verzendverpakkingen zijn van karton gemaakt, dit kunnen dozen zijn. Maar niet alleen dozen worden gebruikt als verzendverpakkingen. Ook kunnen verpakkingen in de vorm van een buis functioneren als verzendverpakkingen. Je zou denken dat dit lastig is met producten, maar als je een bedrijf hebt die bijvoorbeeld muurstickers verkoopt is deze vorm juist heel handig. Omdat muurstickers opgerold kunnen worden en dus niet gevouwen hoeven te worden lopen ze geen beschadigingen op dankzij de verzendverpakkingen.

Deze verpakkingen dienen er namelijk ook voor dat producten die naar het zelfde adres geleverd moeten worden vanuit dezelfde winkel bij elkaar gehouden wordt. Ook dient de verpakking natuurlijk als bescherming van de producten, stel dat er iets gebeurd dan is het niet zo dat het product zelf gelijk beschadigd. Misschien dan er voor kiezen om een taxi te nemen;). 

Breekbare producten

Is het een breekbaar pakketje wat er in de verzendverpakkingen wordt verstuurd dan staat dit in de meeste gevallen aangegeven op de doos. Dit is meestal in een rode kleur erop gedrukt, zodat het opvalt en de kleur rood natuurlijk staat voor gevaar. Naast het aangeven op de doos dat het product breekbaar is, worden er vaak ook nog plastic kussentjes, bubbelplastic of schuimpjes in de doos gedaan. Zodat het product ook niet veel heen en weer geschud kan worden tijdens het vervoeren.

Niet alleen kartonnen materialen worden gebruikt. Ook worden wel alleen plasticzakken gebruikt die een speciale sluiting hebben die niet openen zonder dat dit niet opvalt.

Naamsbekendheid

Bedrijven laten op hun verzendverpakkingen ook nog wel hun bedrijfsnaam drukken en hun eventuele logo, om nog wat extra reclame te maken voor het bedrijf. Het pakketje komt natuurlijk met het vervoeren op allerlei verschillende plekken langs, als hier dan een naam van het bedrijf op staat kan dit positief zijn voor de bekendheid van het bedrijf. Omdat deze natuurlijk meer naamsbekendheid krijgt door die kleine aanpassing op de verzendverpakking die in verloop der jaren een winst effect kunnen hebben.

Website bezoeken