Winkelverkenner

Migraine, behandel het.

Er kampen ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders aan hoofdpijnen die niet zomaar over gaat. Van deze 3,5 miljoen mensen hebben er ongeveer 3,1 miljoen mensen last van lichte of zware migrainevormen. Er zijn verschillende vormen van migraine, zoals Basilaris migraine, inspanningsmigraine, familiaire hemiplegische migraine, voetballermigraine en de migraine sans migraine. In 50% van de gevallen zijn er behandelingen beschikbaar om van deze pijnen af te kunnen komen. Denk hierbij aan een hoofdpijnbehandeling bij een kliniek. Soms is een pijnstiller al voldoende, echter kan het langdurige gebruik van deze pijnremmers ook averechts werken en deze klachten uitlokken of juist verergeren. Een hoofdpijn botox houd in dat de frons- en voorhoofdspieren geïnjecteerd worden. Deze spierontspannende methode zorgt dat bij mensen met een hevige vorm van migraine de frequentie van aanvallen kan doen afnemen.

De botox hoofdpijn kan door middel van 13 tot 15 prikjes ervoor zorgen dat de mate van hoofdpijn snel zal afnemen. De effecten zijn in de meeste gevallen merkbaar na enkele dagen of weken. Het effect van deze behandeling is echter niet blijvend en zal na 3 maanden geleidelijk weer afnemen. De spieren beginnen weer actief te worden waarna er nieuwe behandelingen met spierontspanners weer nodig zijn.

De precieze oorzaak van migraine is nog niet geheel bekend. Het ontstaat meestal door een ontregeling in de hersenstam. De prikkeldrempel in de hersenstam kan soms tijdelijk verlaagd zijn, door menstruatie of extreme vermoeidheid. De mensen die met regelmaat een migraineaanval krijgen hebben continue een lage prikkeldrempel of een erfelijke aanleg.

De kenmerken die je kunt koppelen aan deze migraineaanvallen zijn:

  • chronische hersenziekte die in aanvallen voorkomt
  • de aanvallen hebben een duidelijk begin en einde
  • de hoofdpijn is heftig bonzend of kloppend
  • de pijn zit meestal aan één kant van het hoofd
  • misselijkheid / braken
  • overgevoeligheid voor licht en geluid, vaak ook voor geuren
  • elke inspanning is onmogelijk en verergert de pijn
  • duur: 4 uur tot 3 dagen per (onbehandelde) aanval
Website bezoeken