Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Vind het perfecte beeld

Ben je op zoek naar een afscheidscadeau voor je collegaof zoek je naar een beeld voor je tuin of huis? Er is veel keuze in beelden en sculpturen. Bij Artihove kun je sculpturen bestellenen bronzen beeldjes online kopen. Maar er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je het perfecte beeld of sculptuur en waar moet je op letten? In deze blog helpen we je op weg in de wereld van sculpturen en beelden zodat je inspiratie kunt opdoen.

Soorten beelden

Voordat je een beeld of sculptuur koopt, moet je weten over de verschillende soorten beelden die er zijn. Als je daar namelijk een idee van hebt, kun je een weloverwogen keuze maken en een beeld kopen die in jouw tuin past. Zo is er plastiek, dit zijn beelden die zijn opgebouwd uit kneedbare materialen zoals klei. Een sculptuur is een beeld die wordt gemaakt door materiaal weg te hakken of te snijden uit starre materialen zoals steen. Ook heb je assemblages, dit zijn beelden die gemaakt zijn van meerdere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een beeld gemaakt van verschillende soorten steen.

Materialen

Er zijn ontzettend veel materialen die gebruikt kunnen worden voor beelden. Eigenlijk kun je van elk denkbaar materiaal een beeld maken. Beelden worden gemaakt van beton, was, gips, glas, klei, hout, metalen en papier. Tegenwoordig worden er zelfs prachtige sculpturen gemaakt van ijs! Als je weet wat voor soort beeld je ongeveer wilt kopen, kun je rond gaan kijken bij winkels en online. Houd daarbij de materialen van het beeld in acht. Zo is een beeld van papier niet echt handig als je hem in je tuin wilt plaatsen. En aan de andere kant, als je een massief beeld ziet maar je wilt eigenlijk een beeld voor in huis, kun je beter een kleiner formaat uitkiezen.

Als je een beeld wilt kopen, moet je dus van tevoren nadenken over de verschillende soorten en stijlen die er zijn. Ook moet je rekening houden met de materialen van het beeld, want niet elk materiaal is geschikt voor elke weersomstandigheid. Plaats bijvoorbeeld geen beelden gemaakt van papier in je tuin.