Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Vind jouw perfecte wijn!

Het vinden van de juiste wijn kan moeilijk zijn, aangezien er zoveel verschillende soorten wijn zijn. Maar als je eenmaal je ideale wijn hebt gevonden, is de zoektocht echt de moeite waard. We geven je in deze blog een paar tips om je te helpen bij je zoektocht. Dus ben je klaar om je nieuwe favoriete wijn te ontdekken? Lees dan snel verder!

1.      Kom erachter wat je lekker vindt

Het komt vaak voor dat mensen de fout maken een wijn te kopen die ze niet lekker vinden. Het is waar dat het houden van wijn in sommige kringen een negatief stigma met zich meebrengt, en het kiezen van een wijn die je niet lekker vindt helpt daar ook niet bij. Het is dus belangrijk om in gedachten te houden dat je weet welke soort wijnen je lekker vindt, dan kan je je aankopen hier op aanpassen. Weet je niet zeker van welke soort wijn je houdt? Dan is het een goed idee om samen met wat vrienden een wijnproeverij te houden, zo proef je meerdere wijnen en kom je erachter wat je lekker vindt.

2.      Leer de verschillende wijn druiven en hun eigenschappen kennen

Wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, elk met hun eigen uitgesproken smaak. Merlot, bijvoorbeeld, is een rode wijndruif. Hij heeft een fruitige en zachte smaak. Pinot Noir is een andere rode wijndruif die kan worden gebruikt om rode te produceren. Deze druif met fruitsmaak wordt geassocieerd met een lichte, bloemige smaak. Wanneer je de druiven en hun eigenschappen kent, weet je ook welke ondertonen de wijnen die je uitzoekt zullen hebben.

3.      Stap uit je comfortzone

Als je eenmaal hebt besloten wat je lekker vindt, is het tijd om uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen. We hebben de neiging om bij een bepaalde smaak te blijven als we ermee vertrouwd zijn. Als je andere wijnsoorten probeert, ontdek je misschien nieuwe juweeltjes die je anders nooit eerder zou hebben overwogen.

Feestje op de planning?

Heb je een feestje op de planning staan waar u wijn gaat schenken? Kijk dan eens rond in het assortiment van plastic wijnglazen van Disposable Direct.

 

https://www.disposabledirect.nl/