Winkelverkenner
Image default
Eten en drinken

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste eierkoker?

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste eierkoker?

Bij 5top geven wij je tips voor het vinden van de Beste Eierkoker. Als het je eerste keer is dat je dit apparaat gaat kopen hebben wij nog een belangrijke tip. Voordat je het ei gaat koken moet je er een gaatje in prikken. Dit zodat hij niet gaat lekken of erger nog dat hij barstjes gaat vertonen waardoor er een groot gedeelte van het ei door de schil naar buiten komt. Daarnaast is het ook super handig als er een maatbeker bij zit. Zo kun je altijd precies de juiste hoeveelheid water erin doen. Deze worden vaak in het klein erbij geleverd en die zijn handiger als de liter maatbeker die veel mensen in huis hebben. Zit hij er niet bij dan is het geen ramp, maar handig is het kleinere formaat wel. 

Daarnaast is een prikker ook belangrijk, want deze moet je vooraf gebruiken. Ook deze hebben sommige mensen al in huis en dit zou je eventueel ook kunnen doen met een scherpe punt van een mes. Maar wees voorzichtig met een mes, want je wil hem niet breken. Het is ook wel handig als je een timer in kunt stellen zodat er een pieptoon afgaat als je eitje klaar is. Zo weet je dat hij precies de juiste kooktijd heeft gehad en niet te hard of zacht is. Vaak zit er ook een knop of schakelaar op voor het instellen van de hardheid. Ze zijn er in ronde modellen en vierkante, maar dat is puur cosmetisch. Qua werking zit er vaak geen verschil in, buiten dat er voor de vierkante modellen veel meer geld gevraagd wordt.

Waarom kiezen voor de eierkoker?

De eierkoker is gewoon veel makkelijker als een pannetje op het vuur zetten. In een pannetje doe je qua volume meer water. Dit betekend dat het ook even duurt voordat dit op temperatuur is. Met als gevolg dat je langer moet wachten tot je eitje klaar is en je moet het meer in de gaten houden. We raden je dus echt een eierkoker aan omdat ze 1 niet duur zijn en 2 voor heel veel gemak zorgen.