Winkelverkenner
Image default
Marketing

Lokale SEO Trends om naar uit te kijken in 2023

Als je een lokale bedrijfseigenaar bent, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO-trends. SEO is immers een voortdurend veranderend landschap, en wat vorig jaar werkte, werkt dit jaar misschien niet meer. Dus, voor welke lokale SEO-trends moet je in 2023 op de uitkijk staan? Hier zijn er vier om in de gaten te houden.

1. Voice Search Optimalisatie
Met de opkomst van spraakgestuurde assistenten zoals Amazon Alexa en Google Home gebruiken steeds meer mensen voice search om online informatie te vinden. En die trend zal zich in 2023 alleen maar voortzetten. Daarom moeten bedrijven hun websites optimaliseren voor voice search als ze gevonden willen worden door potentiële klanten.

2. De hoe-trend
Een van de grootste lokale SEO trends van de afgelopen jaren is de opkomst van de “how-to” blog post of video. Mensen leren graag hoe ze dingen zelf moeten doen, en ze wenden zich vaak tot Google (of andere zoekmachines) als ze willen weten hoe ze iets moeten doen.

Als u dus how-to-teksten kunt maken die is geoptimaliseerd voor uw doelzoekwoorden, zult u waarschijnlijk een mooie verkeersboost zien. Zorg ervoor dat uw tekst goed geschreven en informatief is, anders zullen mensen snel van uw site wegklikken.

3. De opkomst van video-inhoud
Een andere trend die de laatste jaren sterk in opkomst is, is de opkomst van video-inhoud. Mensen kijken graag naar video’s en zijn veel eerder geneigd een video te bekijken dan een blogbericht of artikel te lezen. Daarom moeten bedrijven meer videocontent gaan maken als ze de concurrentie voor willen blijven.

4. Mobiele eerste indexering
Ten slotte is een van de belangrijkste lokale SEO-trends om bewust van te zijn mobile-first indexing. Dit verwijst naar het feit dat Google websites nu eerst en vooral indexeert op basis van hun mobiele versies. Dus, als uw website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zult u het moeilijk krijgen in de zoekresultaten – hoe goed uw tekst ook is.

Dit zijn slechts enkele van de vele lokale SEO trends waar bedrijven in 2023 op moeten letten.Voice search optimalisatie, het creëren van how-to content, het produceren van video content, en ervoor zorgen dat uw website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zijn allemaal essentieel als u wilt dat uw bedrijf online wordt gevonden. Begin dus met brainstormen over manieren waarop u deze trends kunt implementeren in uw eigen lokale SEO-strategie – voordat uw concurrenten u voor zijn!

 

 

https://blogdrip.nl