Winkelverkenner
Image default
Kinderen

Kan ik een kindercoach vinden in IJsselstein?

Kan ik een kindercoach vinden in IJsselstein?

Een Kindercoach IJsselstein heb je nodig als je bijvoorbeeld in IJsselstein woont en als je kind behoefte heeft aan een coach. Een kindercoach kan helpen bij verschillende soorten problematiek die bij kinderen voor kan komen. Een kindercoach is er voor de kinderen, tieners en de ouders als er een (hulp )vraag is over het gedrag, de opvoeding en/of de ontwikkeling van een kind. Meestal is het een kortdurende, praktische en laagdrempelige vorm van hulp, zodat het voor iedereen te begrijpen en te doen is. Een kindercoach is een prettige manier van hulp waar eigenlijk alle leden van het gezin baat bij kunnen hebben.

 

Bij wat voor problemen kan je een kindercoach inschakelen?

Kindercoaches zijn er voor kinderen om te helpen een probleem op te lossen. Een kindercoach helpt onder andere bij rouwverwerking, maar ook bij andere problemen zoals pesten, onzekerheid, agressie en faalangst. Niet alleen de kinderen worden hierbij betrokken, maar ook de ouders en andere gezinsleden. Vaak heeft niet alleen het kind iets te leren, maar de volwassenen ook. De volwassenen wordt dan geleerd om met de (problemen van) de kinderen om te gaan. Doordat de kinderen en de volwassenen hulp krijgen werkt het vaak ook goed, omdat iedereen ermee om leert gaan. 

 

Wat doet een kindercoach nou eigenlijk?

Voor kinderen met problemen is er een kindercoach. Een kindercoach helpt kinderen om met hun problemen om te gaan en om deze op te lossen. Ook worden de ouders hierbij betrokken zodat zij kunnen leren hoe zij met het kind om moeten gaan. Een kindercoach helpt eigenlijk om een stap in de goede richting te zetten, ze zijn er onder andere voor rouwverwerking, faalangst, pesten en andere problemen. Kindercoaches werken vaak oplossingsgericht en houdt daarbij rekening met de ontwikkeling van het kind. Het kind leert zijn kwaliteiten kennen en hoe deze in te zetten, zodat er een positieve verandering in het leven komt.