Winkelverkenner
Image default
Woningen

Waar moet je op letten bij je nieuwbouwwoning?

Veel mensen verhuizen. Er zijn niet veel huizen te koop, maar dat mag de pret nog steeds niet drukken. Het is namelijk zo dat als je 3 jaar geleden een nieuwbouwhuis hebt gekocht, deze vaak dit jaar pas wordt opgeleverd! Dat komt mede door het gebrek aan grondstoffen en mankracht. Een huis laten bouwen duurt dus vaak even. Bij een nieuwbouwwoning komen veel dingen voorbij. Zo kun je bij oplevering voor veel verschillende dingen kiezen. Je kiest je kozijnen uit, ga je horren laten installeren, ga je voor een designerkeuken, je badkamer moet je uitkiezen, noem maar op. Best wel heel veel om uit te zoeken! Nu is het zo dat we wel 2 kleine tips hebben waar je op moet letten bij je nieuwbouwwoning. Benieuwd? Lees snel verder!

Kijk verder dan je neus lang is

Arbeidsmigranten die bouwvakker zijn hebben vaak andere standaarden dan de gemiddelde Nederlandse bouwvakker. In andere landen is het vaak normaler om afval te storten in de muren of onder bepaalde plekken zoals de schopplaat onder je keuken. Na verloop van tijd gaat dat stinken. Als ze dingen in de spouw storten heb je straks ook problemen met isoleren en lekkages. Deze lekkages komen doordat er geen ruimte tussen de gevel en de binnenmuur zit. Enorm zonde natuurlijk!

Alles nalopen loont

Loop alles na. Je kan namelijk altijd nog ‘zeuren’ voordat het huis wordt opgeleverd. Als het niet goed is, hebben ze nog ruimte om het goed te maken. Zodra je erin gaat kun je namelijk niet zo eenvoudig op dingen terugvallen. Dat betekent dus; check je kozijnen, loop alle muren na, kijk naar de tegeltjes zoek alles uit. Het is namelijk enorm zonde als ze het huis te snel hebben gebouwd zul je scheuren in de muren tegenkomen. Het kan geen kwaad, maar het is enorm lelijk. En je hebt een nieuw huis, dus moet het gewoon spik en span zijn. Want als je immers een huis met mankementen wilde hebben had je wel bestaande bouw gekocht.