Winkelverkenner
Image default
Sport

Wat is de geschieden van Stand Up Paddling?

De watersportliefhebbers zijn zeer enthousiast over hun ervaring met stand up paddle surfen. De sensatie en het plezier dat de sport samenbrengt is iets dat iedereen die geïnteresseerd is in surfen en elke andere vorm van watersport zou opwinden.

Nu, niemand is erg zeker over de oorsprong van de sport. Er is een populaire mythe dat de stand up paddle surfen is een oude en oude cultuur die zijn oorsprong in Hawaii. Vroeg in de 20ste eeuw werd door Kapitein James Cook in zijn dagboek gemeld dat hij een kanovaarder in Tahiti een golf zag vangen terwijl hij zat. Ook waren er enkele vroege Polynesische watermannen die kanovaarders over ondiepe riffen hadden zien peddelen terwijl ze rechtop stonden en probeerden vis te vangen.

De eerste peddelsurfers die het staand deden werden in het begin van de jaren 1950 in Waikiki geregistreerd. Duizenden Amerikanen met een honger naar sensatie werden naar het strand gebracht om te genieten van de nieuwe stijl van surfen onder de deskundige leiding van de Waikiki beach boys. Er waren genoeg strand jongens klaar voor de deskundige hulp baan. Daarbij werd er steeds meer ontwikkeld zoals speciale SUP peddels.

De populariteit van het stand up paddle surfen leidde ook tot de toename van het toerisme in deze sector. Vandaar dat er veel hotels en lodges die kwam door het strand kant het aanbieden van de deskundige begeleiding aan de nieuwe liefhebbers van deze sport.

Geleidelijk aan werden het watersurfen en het peddelsurfen in staande positie wereldwijd populair. Deze sport sloeg aan als een vuur, vooral in Australië. Het surfen aan de goudkust heeft sindsdien nooit meer omgekeken in het land. In feite is Australië vandaag de dag de meest geprefereerde bestemming van alle watersportliefhebbers van over de hele wereld. De Gold Coast in Australië wordt beschouwd als een paradijs voor surfers met zijn lange strook van goed onderhouden en mooie schone stranden.

De Hawaiiaanse stranden zijn echter nog steeds erg populair voor de stand up paddle surfing leerlingen en nieuwe enthousiastelingen. De strand jongens in 1950’s in Waikiki, in feite kwam met een idee om meer toeristen te trekken naar Waikiki. Ze peddelden in de golven met een camera en klikten foto’s van de toeristen die leerden surfen en ervan genoten. Zo kreeg het stand up paddle surfen een andere naam en werd het in de volksmond ook wel het “Beach Boy Surfen” genoemd.

De stand up vorm van paddle surfen profiteert ook de individuen met een goed lichaam uit te werken waardoor het behoud van hun fitness niveau. Deze sport is vooral populair in de warme kustklimaten en plaatsen als Australië, Nieuw-Zeeland en het Caribisch gebied. Deze worden allemaal beschouwd als strandparadijs en dus perfect om te surfen. Het wint aan populariteit elke dag die voorbijgaat met atleten die de sport gebruiken om te trainen en fit te blijven. Er zijn ook de beroemdheden die het spel op hun eigen manier onderschrijven en zo aan de sport populariteit en zichtbaarheid toevoegen.


 

Gerelateerde artikelen

De Garmin Fenix 7 review: Sterker worden. 7 dagen per week

De 10 beste stappentellers van 2021

Sportprijzen bestellen voor minder bekende sporten