Winkelverkenner
Image default
Internet

Wat is het .SKP bestandstype?

De .skp extensie behoort tot het Trimble SketchUp Model (SKP) bestandsformaat en het bijbehorende bestandstype (.skp). SketchUp is een populaire 2D/3D schets- en modelleringstool met een intuïtieve en simplistische GUI. Het is een propriëtaire software voor Microsoft Windows en MacOS X van Trimble Navigation Limited (voorheen Google). Eerder werd SketchUp door Google gebruikt als de favoriete model-authoring tool voor het Google Earth project.

Een .skp bestand is een SketchUp document. Het kan een 3D object (model) zijn, een ontworpen scène of assemblage, of simpelweg een schets. SketchUp documenten worden opgeslagen in het gepatenteerde SKP binaire bestandsformaat, welke alleen door SketchUp ondersteund wordt – hoewel er ook andere CAD applicaties zijn die .skp bestanden kunnen importeren/exporteren.

De modellen die in SketchUp zijn gemaakt, kunnen in de Google Earth applicatie worden gebruikt of kunnen online met andere gebruikers worden gedeeld. Wanneer 3D modellen met deze software worden gemaakt, worden ze opgeslagen met de bestandsextensie .skp.

Binnen SketchUp Pro kunnen .skp modellen geconverteerd worden naar andere 3D modelformaten, maar ook geëxporteerd worden als bitmapafbeeldingen. Naast SketchUp, kunnen SKP bestanden bekeken worden met de freeware SketchUp Viewer utility (Trimble). Een grote selectie van 3D modellen in het SKP formaat is beschikbaar in Trimble’s online 3D Warehouse.

Hoe SKP bestanden te openen

Als u het SKP bestand niet op uw computer kunt openen, kan dat verschillende oorzaken hebben. De eerste en belangrijkste reden (de meest voorkomende) is het ontbreken van een geschikte software die SKP ondersteunt onder degenen die op uw apparaat zijn geïnstalleerd.

Een zeer eenvoudige manier om dit probleem op te lossen is het vinden en downloaden van de juiste applicatie. Het eerste deel van de taak is al gedaan – de software die het SKP-bestand ondersteunt kan worden gevonden in de tabel. Nu alleen nog de juiste applicatie downloaden en installeren.

 

MOGELIJKE PROBLEMEN MET DE SKP BESTANDSFORMATEN

Het onvermogen om een SKP-bestand te openen en te gebruiken betekent niet noodzakelijk dat u geen geschikte software op uw computer hebt geïnstalleerd. Er kunnen ook andere problemen zijn die de werking van het SketchUp Grafisch Bestandsformaat bestand blokkeren. Hieronder vindt u een lijst van mogelijke problemen.

o Corruptie van een SKP bestand dat geopend wordt

o Onjuiste links naar het SKP-bestand in registervermeldingen.

o Per ongeluk verwijderen van de beschrijving van de SKP uit het Windows register

o Onvolledige installatie van een applicatie die het SKP-formaat ondersteunt

o Het SKP bestand dat wordt geopend is geïnfecteerd met een ongewenste malware.

o De computer heeft niet genoeg hardware bronnen om het openen van het SKP bestand aan te kunnen.

o Stuurprogramma’s van apparatuur die door de computer wordt gebruikt om een SKP-bestand te openen zijn verouderd.

Als u er zeker van bent dat al deze redenen in uw geval niet bestaan (of reeds zijn geëlimineerd), zou het SKP-bestand zonder enig probleem met uw programma’s moeten werken. Indien het probleem met het SKP-bestand niet is opgelost, kan het zijn dat er in dit geval ook een ander zeldzaam probleem is met het SKP-bestand. In dit geval is het enige wat u kunt doen de hu