Winkelverkenner
Image default
Zakelijk

De restaurants mogen weer open… en nu?

Er zit natuurlijk voor iedereen een verschrikkelijke tijd op. De tijd is misschien wel het zwaarst geweest voor eigenaren van horecaondernemingen. Toch lijkt er voorzichtig een lichtje aan het eind van de tunnel zichtbaar te worden. Met het alsmaar stijgende percentage gevaccineerden in Nederland kan zelfs de horeca voorzichtig weer denken aan heropening. Deze heropening zal echter wel onder strenge voorwaarden gebeuren. In deze blog vertellen we je waar je als horeca eigenaar aan moet denken als je straks weer ‘los mag’!

Afstand

De afstand tussen tafels, paden en bezoekers zal ook bij heropening nog ontzettend belangrijk blijven. Het is daarom belangrijk om de horecaonderneming zo ruim mogelijk in te richten. Neem hierin het zekere voor het onzekere. Liever één of twee klanten minder in de zaak, dan een gesloten zaak omdat er niet voldoende afstand bewaard kan worden. 

Voorlichting

Het is belangrijk om je personeel zo goed mogelijk in te lichten over de gewenste handelwijze tijdens het werk. Als het personeel zich niet aan de regels houdt, dan ben jij daar als eigenaar de dupe van. Het goed trainen en voorlichten van je eigen personeel is daarom raadzaam. Hoe beter het personeel op de hoogte is van de protocollen, hoe beter het personeel deze ook zal naleven.

Wegwerpproducten

Waar het gebruik van wegwerpproducten de laatste jaren steeds meer aan populariteit verloor, zijn ze in 2020 en 2021 terug van weggeweest. Het gebruik van wegwerpproducten is door de coronacrisis enorm populair geworden. Dit komt omdat wegwerpproducten eenmalig van karakter zijn. Plastic bakjes worden bijvoorbeeld maar door één iemand aangeraakt, de eindgebruiker van het product. Na het gebruiken van het product wordt het product weggegooid en is de kans op virusoverdracht geminimaliseerd. Als je een warm gerecht serveert adviseren we je overigens om deze te serveren in aluminium bakjes. Deze houden het eten beter warm! We raden je overigens niet aan om je hele inboedel te vervangen voor wegwerpproducten. De restaurantbezoeker ervaart namelijk meer luxe bij het gebruik van normale producten. Voor nu is het een mooie tussenoplossing, maar als de gehele coronacrisis voorbij is wilt iedereen toch wel heel graag weer van een normaal bord eten!

 

Gerelateerde artikelen

Promotionele werkkleding: Waarom is dit belangrijk voor zowel de veiligheid als uw bedrijf?

Waar LED-schermen kopen voor de beste prijs

Schade door Corona