Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagen zeil

Zoals je weet is het afdekken van je lading erg belangrijk als je op de openbare weg gaat rijden. Dit hoeft natuurlijk niet altijd met een net te zijn. Dit kan je ook doen met een zeil. Een aanhangwagen zeil kan op maat gemaakt worden, een zeil is dus voor iedereen te gebruiken. Een zeil is ideaal als het slecht weer is. En dit is in Nederland helaas vaak het geval. Wil je dus iets vervoeren wat niet bestand is tegen regen of wind dan is een net uitermate geschikt. 

Een zeil op maat

Een aanhangwagen zeil op maat is natuurlijk ideaal. Je kan zelf bepalen hoe lang en breed het zeil is. Ook hebben de aanhangwagen fabrikanten hier al aan gedacht. Zo hebben Anssems en Eduard voor hun eigen types al zeilen op maat gemaakt.

Huiven

Vervoer je altijd fragiele objecten, maar heb je een normale bakwagen? Hiervoor kan je een huif gebruiken. Deze kan je monteren op een bakwagen of plateauwagen. Deze kan je gemakkelijk monteren en demonteren, hierdoor heb je een multifunctionele aanhanger. 

Andere manieren om je lading te zekeren

Wanneer je een kast gaat vervoeren is het uiteraard niet nodig om een zeil of een net te gebruiken. Maar is het zelfs veel beter om spanbanden te gebruiken. Door gebruik te maken van spanbanden, ben je verzekerd van een veilige rit. Bij aanhangers zitten zelfs speciale bind mogelijkheden voor spanbanden.

Aanhangernetten
Aanhangwagennetten zijn het populairst als het gaat om het zekeren van de lading. Dit komt doordat de netten natuurlijk de hele laadbak afdekken en erg makkelijk te gebruiken zijn. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Alle netten zijn UV bestendig en hebben daardoor een lange levensduur. 

Lading zekeren wetgeving

Het is verplicht om je lading te zekeren. En dat is maar goed ook want een lading die los ligt kan gevaarlijke situaties veroorzaken voor jou en je medeweggebruikers. Daarom is het noodzakelijk dat bij iedere situatie in het verkeer de lading minimaal kan bewegen. Het is niet verplicht om ten aller tijden een aanhangwagennet te gebruiken, dit wordt vaak wel gedacht, maar het kan voor de zekerheid natuurlijk nooit geen kwaad om dit wel te doen. 

Hoe plaats je lading van de aanhanger?

Natuurlijk is het verstandig om lading met een zeil veilig te vervoeren. Maar daarnaast is het goed om te letten op het verdelen van de lading. Als dit namelijk niet goed gebeurt dan is er een kans dat de lading gaat schuiven, hierdoor kan de aanhanger gaan slingeren en dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. 

 

Het is slim om een zwaar object in het midden van de aanhanger te plaatsen, zodat er meer balans is. Bij het vervoer van meerdere zwaardere objecten moet je de lading goed verdelen over de laadbak. Let er wel op dat je het maximale laadvermogen van de aanhanger niet overschrijdt. 

 

Heb jij nog vragen over het aanhangwagenzeil of over andere aanhanger gerelateerde zaken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of ga naar onze site voor meer informatie.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/