Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Voor elke gelegenheid het perfecte overhemd

Overhemden kun je tegenwoordig in allerlei soorten maten en uitvoeringen kopen. Door het ruime aanbod overhemden, is het weliswaar lastig om dat ene juiste overhemd te vinden. Wat draag je tijdens een formeel evenement en wat kan prima in de vrije tijd aangetrokken worden? Menig man stelt zichzelf op een bepaald moment in zijn leven wel deze vragen. Daarom geeft GENTS tips hoe jij moeiteloos voor elke gelegenheid het juiste overhemd aantrekt. 

Als eerste is het van belang te weten wanneer je het overhemd gaat dragen. Stel, je krijgt een uitnodiging voor een formeel black tie feest. Dan heb je een ander overhemd nodig dan wanneer de dresscode white tie of tenue de ville is of wanneer je gewoon afspreekt met vrienden.

Perfecte overhemd vinden 

In een zakelijke sfeer

Wat je in een vrije tijd doet of draagt, houd je meestal gescheiden van de werkvloer. Wanneer je op een kantoor werkt, dan kan het zo zijn dat effen overhemden de standaard zijn. Een overhemd in een effen kleur staat namelijk stijlvol, zakelijk en leidt niet te veel af. Daarom is bijvoorbeeld een lichtblauw, wit of roze hemd een perfect overhemd voor een zakelijke sfeer.

In de vrije tijd

In jouw vrije tijd kun je wat gewaagdere keuzes maken. Denk hierbij aan prints, opvallende kleuren of korte mouwen. Bij een casual look kun je ook een of meerdere knopen open laten en lange mouwen opstropen. Sommige overhemden hebben contrasterende binnenkragen en manchetten. Deze mogen uiteraard gezien worden. Als zakelijk overhemd vinden wij deze minder geschikt.

Tijdens een feest of formeel evenement

Dan resteert ons nog één soort gelegenheid om te bespreken: de feestelijke of formele situaties. Soms ontvang je een uitnodiging met een dresscode. Denk hierbij aan black tie, white tie of tenue de ville. Voor al deze gelegenheden worden andere overhemden gevraagd. Bij een black tie evenement is het uiteraard van belang een smokingoverhemd te dragen. Deze kenmerkt zich door een blinde sluiting en dubbele manchet. Qua kraag kun je kiezen tussen een vadermoordenaar of kentkraag. Ook heb je de keuze tussen plisse en glad.

Bij een white tie dresscode dien je een rokkostuum te dragen. Deze herken je aan de grofgeweven pique stof op de boord. Dit overhemd heeft altijd een vadermoordenar. Dit is een opstaande boord met aan de voorkant flapjes die naar beneden gevouwen worden. De knopen van dit overhemd zijn zichtbaar, maar door de witte kleur vallen deze niet op.

Bij andere formele evenementen adviseren wij om, net als bij de formele overhemden een effen kleur aan te houden.