Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Welke aanhanger mag uw auto trekken?

Met een aanhanger rijden is aanzienlijk anders dat wanneer je een gewone auto bestuurt. U mag ook niet zomaar een aanhangwagen aan uw auto hangen. Wilt u binnenkort een aanhanger huren voor uw werkzaamheden of een verhuizing? Om te mogen rijden met een aanhanger achter uw auto heeft u een rijbewijs B, B+ of BE nodig. Dit zijn de regels waar u rekening mee moet houden voor het rijden met een aanhangwagen.

Rijbewijs B

Een rijbewijs B kennen we ook wel als het normale autorijbewijs. Met dit rijbewijs mag u een personenauto of een bestelauto besturen met een aanhanger. Over het algemeen mag deze aanhanger inclusief belading niet meer dan 750 kilo wegen. Hier is echter wel een uitzondering op, u mag namelijk een aanhangwagen trekken die zwaarder is dan 750 kilo, mits de combinatie van auto en aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo komen en de auto leeg meer weegt dan de aanhanger.

Rijbewijs B+

Met dit rijbewijs kunt u met een auto een aanhanger trekken als het totaal gewicht van de aanhanger en auto samen niet meer is dan 4.250 kilo. 

Rijbewijs BE

Als u een rijbewijs BE bezit, mag u een aanhanger zonder gewichtslimiet rijden zolang het voertuig dat de aanhanger moet trekken sterk genoeg is om dit gewicht daadwerkelijk te trekken. Als u niet zeker weet hoeveel uw voertuig kan trekken, kunt u dit terug vinden in het instructieboekje van het voertuig of op het kentekenbewijs.

Het totale gewicht van de combinatie mag ook hier niet meer dan 3.500 kilo zijn en het trekkende voertuig moet een maximum massa hebben die lager is dan 3.500 kilo. Als deze hoger is, heeft u een rijbewijs C nodig.

Rijbewijs voor 19 januari 2013 gehaald?

Dan gelden er andere regels voor u. Voor u is er geen grens aan het lege gewicht plus laadvermogen zolang uw auto en trekhaak sterk genoeg zijn om het gewicht te trekken.

 

https://www.123machineverhuur.nl/

Gerelateerde artikelen

cbd olie

Korting op de dagelijkse boodschappen

Sterke marketingleiders, outdoor- en mobiele advertenties samen, en social media-strategie