Winkelverkenner
Image default
Sport

Welke golfballen moet ik bestellen?

De juiste golfbal kiezen is natuurlijk belangrijk voor uw spel. Natuurlijk hangt het kiezen van de juiste golfbal af van een paar factoren. Bent u bijvoorbeeld een beginnende golfer? Of golft u al een tijdje? Ook uw golfspel is natuurlijk belangrijk als het aankomt op de juiste golfbal.

Het kiezen van de juiste golfbal

Er zijn drie soorten golfballen. Tweedelig, driedelig en high performance. De laatste twee golbal varianten zijn ontworpen voor mensen die in hun golfervaring al gevorderd zijn.

De golfbal die tweedelig is, heeft een massieve kern even als een hoes. Bij een langzame swing geeft deze golfbal u een betere afstand. Deze zijn speciaal voor beginners ontworpen.

Bij de tweedelige ballen is de hoes vaak gemaakt van Surlyn of Balata. Balata heeft meestal de voorkeur bij golfers omdat deze zachter is en bij spin biedt deze meer grip en controle.

Surlyn is daarentegen duurzamer en sterker.

De driedelige bal heeft een massieve kern en is met elastiek omwikkeld. Vervolgens wordt deze laag weer bedekt. Deze ballen zijn uitstekend als u meer controle zoekt.

De high performance golfballen zijn ideaal als u nauwkeurigheid zoekt in uw golfballen.

De driedelige golfballen en de high performance golfballen zijn aan de dure kant. Deze ballen zijn dan ook speciaal ontworpen voor de professionele golfers en de gevorderde golfers.

Golfballen voor beginners

Als u een beginnende golfer bent dan is het aan te raden om met golfballen te spelen die een hoge compressie bevatten. Dit betekent dat u dan het beste kunt kiezen voor de golfballen die niet al te zacht zijn. De reden hiervoor is eigenlijk vrij simpel. Met zachte golfballen kunnen golfers hun ballen meer effect geven. Als u een beginnende golfer bent dan kan dit vaak leiden tot onbewust verkeerde uitgevoerde effecten. Zo kan het dus bijvoorbeeld zijn dat uw bal te veel afwijkt naar links of rechts. Het vervolg hiervan is dan dat de bal vaker buiten uw baan terecht komt. Dat wilt u natuurlijk niet.

Ook het kiezen voor ballen met een kleurtje is erg gewild. Mocht u uw bal dan kwijtraken dan is het makkelijker voor u om uw ballen terug te vinden. Ook kunt u ervoor kiezen om met de golfballen te spelen die de naam ’lakeballs’ of ‘refurbished balls’. Golfers hebben al eens met deze ballen gespeeld en zijn bijvoorbeeld in het water terecht gekomen. De ballen worden uit het water verwijderd en schoongemaakt zodat ze weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

De golfbal die past bij uw stijl

Welke golfballen kopen hangt natuurlijk ook af van uw swing en uiteraard uw speelstijl. Als u de juiste golfbal kiest, kunt u uw zwakke punten hiermee verwijderen en kunt u voortbouwen op uw sterke golfpunten. Het is af te raden om een golfbal puur en alleen op een merk te kiezen. Het merk van uw golfbal is ondergeschikt aan uw prestaties en natuurlijk aan de geschiktheid.