Winkelverkenner
Image default
Huishoudelijk

Wanneer is je stofzuiger aan vervanging toe

Ben je gemiddeld 6 keer zo lang bezig dan normaal met stofzuigen? Heb je het idee dat als je de stofzuiger aanzet er een straaljager opstijgt in de woonkamer? Of ben je net klaar en heb je het idee dat het niks heeft uitgehaald? Dan is er waarschijnlijk iets mis met je stofzuiger. Laten we eens verder ingaan op wat er mis mee kan zijn en wanneer je stofzuiger aan vervanging toe is.

De versleten motor

Net als alle producten op aarde heeft ook een stofzuiger te maken met slijtage. Des te meer je een stofzuiger gebruikt, des te meer slijtage hij in de loop der tijd krijgt. In dit geval de motor en de motor zorgt nou net voor de zuigkracht die je nodig hebt om te stofzuigen. Des te meer slijtage des te minder zuigkracht je krijgt in dit geval. Dus heb je het idee dat je na het stofzuigen direct weer kan beginnen en dat het geen effect heeft gehad. Dan is je stofzuiger waarschijnlijk aan vervanging toe.

De filter en de stofzuigzak

Waar een stofzuiger ook van is voorzien is een filter. Deze filter voorkomt dat er onnodig stof terug dwarrelt in je huis tijdens het stofzuigen. Deze filter is vervangbaar bij diverse merken stofzuigers. Echter ook hier geldt dat de levensduur een keer ophoudt. Heb je het idee dat je de filter vaker moet vervangen dan normaal? Dan is het systeem wat zorgt voor de afvoer van het stof richting die filter versleten en is je stofzuiger waarschijnlijk aan vervanging toe.

Ook de toevoer naar de stofzuigzak kan versleten raken in de loop der tijd. Hierdoor sluiten stofzuigerzakken niet naadloos meer aan op de slang en dit zorgt op zijn beurt weer dat het stof weer terugkomt in je huis. Dan is het overwegen van een nieuwe stofzuiger ook zeker aan de orde.

De katrol van de kabel

Een van de meest voorkomende kapotte onderdelen is het katrol van de stroomkabel. Die vaak 4 a 5 meter lange kabel gaat normaal gesproken terug in de behuizing na het drukken op de knop. Als dit kapot is moet je het met de hand oprollen en opbergen ergens aan de stofzuiger of ernaast. Onhandig en niet efficiënt. Ook dan is je stofzuiger aan vervanging toe.

Jezelf voorzien van gemak

Mocht je een van de bovenstaande problemen ondervinden dan is het een optie als je een nieuwe stofzuiger kiest te kiezen voor het gemak van een robotstofzuiger. Deze handige huishoudelijke hulp bied je een stuk comfort en doet het werk voor je op ingestelde tijden. Niet alleen dat maar hij bespaart je ook een hoop tijd en is zelfvoorzienend. Hij gaat terug naar zijn oplaadstation om zichzelf te voorzien van energie wanneer dat nodig is. Nu is alleen de vraag nog wat de beste robotstofzuigers zijn? Dat hangt geheel af van het niveau van gemak wat je in gedachten hebt. Is je stofzuiger aan vervanging toe? Dan is een robotstofzuiger een prima keuze! Bekijk op Trending.nl meer trending producten.

Gerelateerde artikelen

Voordelen zonneschermen met knikarm

LED spotjes kopen? Waar moet ik op letten?

Ecologisch reinigen met de producten van Klok