Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

Tips voor zijslapers

Hoe val jij het liefste in slaap? Op je buik, rug of zij? Veel mensen zij zijslapers, als jij ook een zijslaper bent, moet je zeker verder lezen om enkele handige tips te krijgen. Heb je vaak last van rug- en nekklachten of hoofdpijn, kan dit door een verkeerde slaaphouding komen. Een goede slaaphouding is echter erg belangrijk. Bovendien zorgt de juiste slaaphouding ervoor dat je uitgerust wakker wordt. Zorg dus ook als zijslaper voor de juiste houding met de volgende tips.

 

Het juiste matras

Het is belangrijk om het juiste matras voor jouw slaaphouding te kiezen. Omdat je tussenwervelschijven bijvoorbeeld overdag in elkaar worden gedrukt, is het belangrijk dat deze ’s nachts worden hersteld. Dit gaat alleen door de juiste slaaphouding aan te nemen en op een geschikt matras te liggen. Ligt je matras niet lekker, zul je sneller last van rugklachten krijgen. 

 

Het juiste kussen

Er bestaan speciale zijslaapkussens. Slaap jij altijd op je zij, kun je overwegen om hiervoor een speciaal kussen aan te schaffen als je dit nog niet had. Sowieso is de dikte van het kussen belangrijk om een stijve nek te voorkomen. Daarom is het belangrijk om een kussen te hebben, dat zich tijdens het slapen aan je lichaamsvorm aanpast. 

 

Er bestaan ook kussens in de vorm van een 7 of U die ongeveer net zo groot als jouw lichaam zijn. Deze kussens ondersteunen je rug en nek tijdens het slapen, waardoor klachten kunnen worden voorkomen. 

 

Nog een laatste tip

Als je altijd op je zij slaapt, is het belangrijk om in een rechte lijn te liggen. Dit is veel beter voor je houding dan wanneer je scheef ligt. Ook is het belangrijk dat je schouders en heupen goed op het matras liggen. Een zacht of medium matras zijn hiervoor het meest geschikt, omdat je dan een beetje in het matras wegzakt. Voor het kussen is het belangrijk dat deze niet te zacht is, want het kussen moet de holte tussen jouw schouders en de onderkant van je kaak opvullen. Is het kussen te zacht, zul je hier geen ondersteuning aan hebben. Let er echter wel op dat het kussen niet te hard en hoog is, want dan ligt je hoofd te hoog ten opzichte van je nek, waardoor je alsnog nekklachten zult krijgen. 

 

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/