Winkelverkenner
Image default
Cadeau

Welke kleur ring past het beste bij jou?

Het kiezen van een metaal voor een verlovingsring is meestal gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Toch zijn er verschillende factoren die uw keuze kunnen beïnvloeden.

Maar wat als je gewoon geen idee hebt wat de metaalvoorkeur van je partner is? Of wat als je partner geen idee heeft welke metaalkleur ze verkiest voor haar verlovingsring? Hoe kies je dan een metaalkleur waar je allebei nog jaren plezier van zal hebben?

 

Metaal opties

Voorbij zijn de dagen van het kiezen tussen zilver en goud voor je ringen. Die zilverkleurige band kan nu witgoud, platina, zilver of tantaal zijn. Een snelle manier om te vertellen wat voor soort metaal je ring is gemaakt is door te kijken naar de inscriptie aan de binnenkant van de band.

Je kan kiezen tussen twee categorieën van metaalkleuren: goud en platina. Binnen onze goud categorie, bieden we wit goud, geel goud, en rose goud-elk van hen heeft voor-en nadelen als het gaat om het kiezen van uw middensteen en setting stijl.

 

Goud

Zoals we eerder vermeldden, zijn er 3 gouden metaalopties om uit te kiezen bij het kiezen van een metaal voor je verlovingsring: witgoud, geelgoud en roségoud.  

 

Wit goud

Wit goud is de meest populaire metaalkeuze voor verlovingsringen. Dit is grotendeels te danken aan de esthetische gelijkenissen tussen wit goud en platina, maar met een lager prijskaartje. 

Wit goud metaal wordt gemaakt door het mengen van geel goud met legeringen, die vervolgens wordt afgewerkt met een rhodium plating voor die witte kleur en glans. Als u kiest voor wit goud, zal uw ring in de toekomst waarschijnlijk moeten worden vervangen als gevolg van regelmatige, dagelijkse slijtage: lichaamsolie, frequente blootstelling aan chemicaliën, en/of dagelijkse activiteiten waarbij u uw handen zwaar moet gebruiken, kunnen de rhodiumplating doen slijten waardoor verkleuring en dofheid kunnen optreden.

Aangezien goud van nature geel is, zal witgoud na verloop van tijd zijn oorspronkelijke gele kleur terugkrijgen.

 

Geel goud

Zuiver goud is geel in zijn natuurlijke vorm, er zijn geen extra legeringen nodig. De zuiverheid van de chemische samenstelling van dit metaal maakt het hypoallergeen en vermindert de onderhoudsvereisten. Hoewel geel goud zuiver is, kan het door dagelijks gebruik toch vervangen moeten worden.

Geel goud is een goede metaalkeuze als je de voorkeur geeft aan een traditionele verlovingsring esthetiek, die zeker in populariteit toeneemt.

 

Roségoud

Roségoud is een nieuwer verlovingsringmetaal, met een zachtroze tint die ontstaat door geelgoud te mengen met koper en een vleugje zilver. Het resultaat is een ongelooflijk vrouwelijk en romantisch rosé metaal dat mooi past bij elke stijl middensteen. 

In vergelijking met wit- en geelgoud is roségoud het meest duurzame goudmetaal, hoewel het nog steeds gevoelig is voor aanslag en corrosie na verloop van tijd. 

Net als bij geelgoud heeft roségoud de eigenschap om de diamantkleur te verbergen, waardoor een middensteen met een lagere kleurkwaliteit mogelijk is, terwijl de kleurloze uitstraling behouden blijft.