Winkelverkenner

Zo houd je je laptop opgeruimd!

Veel mensen zijn urenlang per dag bezig op hun laptop, dan is het natuurlijk wel zo fijn als die een beetje opgeruimd is! Een overvolle laptop wordt vaak langzaam en dat is niet wat je wil. Ook is het vervelend als je niets meer kan vinden tussen je documenten. Daarom geven we hier een aantal tips om je laptop opgeruimd te houden.

 

Tip 1: Maak mappen

Het lijkt misschien simpel, maar het maakt echt een groot verschil. Zorg dat je overal mappen voor maakt! Zodra je een nieuw bestandje aanmaakt of foto’s toevoegt, zet je die niet ergens los op je laptop, maar zet je die in een mapje. Zorg ervoor dat je deze mapjes logisch structureert, zodat je alles weer gemakkelijk terug kunt vinden. Geef de mapjes en de documenten ook een logische en duidelijke naam, zodat je ook via de zoekfunctie niets meer kwijt hoeft te raken.

 

Tip 2: Een digitale werkplaats

Het komt vaak voor dat mensen hun privé laptop ook voor werk gebruiken. Het is natuurlijk niet overzichtelijk als al deze bestanden door elkaar heen gaan. Ook een beetje ongemakkelijk wanneer je tijdens een werkoverleg per ongeluk de vakantiefoto’s van afgelopen zomer opent, in plaats van het bestand dat je eigenlijk zocht. Een digitale werkplaats is dan een uitkomst. Alle documenten bewaar je dan in een aparte Cloud, via een server van je werk. Dit kun je gemakkelijk regelen via een hosting bedrijf.

 

Tip 3: Een virusscanner

Zorg ervoor dat je een goede virusscanner op je laptop hebt staan, want voor je het weet heb je een virus op je laptop en het is heel veel werk om dat er weer af te krijgen. Soms lukt dat zelfs niet en tast het een deel van je bestanden aan! Dat wil je natuurlijk altijd voorkomen.

 

Tip 4: Gooi dingen weg

Veel bestanden of afbeeldingen die je ooit een keer nodig had, zijn nu niet meer relevant. Het is even een flinke klus, maar ga eens door je bestanden heen en gooi dingen weg. Je zult merken dat je laptop sneller gaat werken en dat je zelf ook prettiger kunt navigeren in de bestanden.

 

Website bezoeken