Winkelverkenner
Bedrijven

Koffie bestellen in Turkije

Wist je dat koffie in Turkije sinds 2013 op de werelderfgoedlijst staat? Ja, koffie is erg belangrijk voor Turken en wordt er al eeuwenlang gemaakt van Arabische koffiebonen. Koffie wordt in Turkije ‘kahve’ genoemd. Ze bereiden dit in een speciaal koperen koffiepannetje, dit noemen ze ‘cezve’. De koffie wordt eerst poederfijn gemalen en vervolgens met veel suiker en water aan de kook gebracht. Vervolgens krijg je, ondanks de vele suiker, een héél sterk kopje koffie. De koffie is zo sterk, dat het koffiedik naar de bodem van het kopje zinkt.

 

Ga je binnenkort naar Turkije op vakantie en heb je geen idee wat je moet bestellen als je een kopje koffie wilt hebben? Lees dan vooral verder, want ik dit artikel leggen we alles uit over Turkse koffie.

 

Tegenwoordig zijn er in Turkije, en vooral in Istanbul ook veel Westerse varianten van koffie te vinden. Wel zo fijn voor mensen die de Turkse koffie echt een beetje te sterk vinden. Zo kun je grote ketens zoals Starbucks vinden, maar ook Turkse varianten zoals Kahve Dünyasi en Mado. Hier kun je gewoon cappuccino en latte macchiato bestellen. In andere delen van de stad, daar waar het minder toeristisch is, is het lastiger om westerse koffie te vinden en zul je het moeten doen met een beperkter aanbod. Wat ook veel gedronken wordt door Turken is Çay, dit is thee. Ze drinken dit de hele dag door en overal waar ze komen, dus dit is ook overal te bestellen.

 

De Turken maken onderscheid tussen twee verschillende soorten koffie, de traditionele koffie die we net al bespraken, Türk kahvesi, in een klein kopje, en Nescafé. Met Nescafé bedoelen ze niet per se het merk Nescafé, maar ze bedoelen ‘oploskoffie’.

 

Houd je erg van koffie en wil je graag thuis ook kennis maken met meerdere soorten koffie? Denk dan eens aan een apparaat voor Lavazza cups of cups voor nespresso. Met de cups kun je gemakkelijk nieuwe smaken en soorten koffie proberen.

 

Website bezoeken