Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

4 manieren om duurzaam warm te blijven

Duurzaamheid wordt elk jaar steeds belangrijker. Hoe vermijd je plastic, hoe zorg je dat je zo min mogelijk koolstofdioxide uitstoot, en zo gaat het maar door. Het is soms moeilijk om nog te zien wat écht duurzaam is en wat alleen maar doet alsof. Daarom zijn hier vier manieren om echt duurzaam warm te blijven in de winter!

Brandhout

Dit is de ideale tijd om te investeren in een houtkachel, want het verwarmen door middel van hout is duurzamer dan je verwacht. Het is namelijk een soort biomassa, waardoor het koolstofdioxide neutraal is. Natuurlijk moet je dan wel kopen bij een verkoper die ook de uitstoot van het transport compenseert, zoals bij Nordicwoods.nl. Anders is het een stuk minder duurzaam, wat jammer zou zijn van je geld. 

Isolatie

Het kan best wat centjes kosten om een huis goed te isoleren, maar het is het zeker waard. Door namelijk een goede isolatie te hebben bespaar je natuurlijk geld doordat je minder hitte nodig hebt, maar daarnaast zal het de waarde van je huis verhogen vanwege je energielabel die ook zal verbeteren. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap. 

Sport en truien

Naast duurzame energie te gebruiken, kan je op meerdere manieren ook gewoon minder energie gebruiken. Ongeacht welke soort energie je gebruikt, of dit nou duurzaam is of niet, je zult altijd in uitstoot besparen.  Een manier om dit te doen is door actief te blijven. Hierdoor houdt je je lichaam warm zonder dat hier een extra graad op de thermostaat aan te pas komt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door elk half uur even op te staan van je bureau en een te stretchen, of door even een rondje door het huis te lopen.  Daarnaast kan je warmere kleding gaan dragen. Draag een keer een lekker dikke fleecetrui of investeer in fijne dekentjes. Dit zit niet alleen fantastisch, je zal de veranderingen ook terugzien in je portemonnee. 

Warmte stijgt

Naast dat de gasprijzen stijgt, stijgt warmte ook. Dit klinkt misschien als nutteloze informatie, aangezien je niet echt hoger in een kamer kan gaan zitten. Maar integendeel, je kan namelijk makkelijker warm blijven door in de bovenste verdieping(en) van je huis te gaan zitten. Hierdoor zit je namelijk waar al de warmte heen wil stijgen, waardoor je het ook warmer hebt.  Kortom, investeer in een houtkachel voor duurzame warmte en gebruik minder warmte door je warmer aan te kleden, meer te bewegen, op andere plekken in het huis te gaan zitten en je huis beter te isoleren.